Populær kunst i Vimpelfabrikken

Mange fant veien til Vimpelfabrikken da gallerist Torgeir Havstad åpnet utstilling med tre blad Reitan lørdag formiddag.

Interessen rundt den internasjonalt anerkjente kunstneren Elling Reitans utstilling, som for anledningen også presenterte arbeider av Reitans to barn, Oscar og Oda, fikk mange til å finne veien til det nye, lille kulturhuset i den gamle Vimpelfabrikken i Drøbak.

– Det er svært hyggelig å kunne ha Reitan på besøk igjen. Hans arbeider representerer noe helt unikt innen kunsten. Det at han finner veien til mitt lille galleri, sammen med familien, er noe jeg setter usedvanlig stor pris på, understreket gallerist Torgeir Havstad.

Kunstneren selv var heller ikke snauere enn at han med gitar på magen ønsket publikum velkommen med et par sanger av den nylig Nobel-beærede artisten, Bob Dylan.

– Det å få komme hit til Drøbak er noe jeg setter stor pris på, og det at så mange møter opp er svært hyggelig. Jeg er inne i en veldig aktiv periode akkurat nå. Skal til Hedmark og åpne en utstilling der, også bærer det videre til to kunstmesser i Miami. Men Havstad og Drøbak var det en selvfølge at jeg satte av tid til, poengterer Reitan.

Bilde: Det ble familiært i Vimpelfabrikken lørdag. F.v: Oscar Reitan, Torgeir Havstad, Elling Reitan og Oda Reitan. Foto: Trond Folckersahm