Populært med Åpen Brannstasjon

Av Trond Folckersahm

Flere hundre, både små og store med brannmannsambisjoner, var innom Nesodden brannstasjon lørdag, der det ble arrangert Åpen Brannstasjon.

Det er alltid stor tilstrømning av interesserte når Brannvesenet arrangerer sin åpne dag på høstparten. I år var intet unntak. Det var en jevn strøm av interesserte som kom innom for å spyle med slange, sitte i brannbil og kose seg med kaffe, saft og vafler.

– Vi kom litt sent i gang i dag fordi vi måtte rykke ut til en ulykke ved Tusse, men nå har vi fått rigget alt på plass her, forteller Søren Rodriguez i Nesodden brannvesen, og fortsetter:

– Det er jo veldig hyggelig å se at så mange kommer hit, og vi legger opp til flere aktiviteter som viser hva vi jobber med. Det ligger selvsagt også en forebyggende tanke bak, når vi viser hvilken effekt det gir når vi heller vann på brennende smult. Det eksploderer, og skjer dette i et kjøkken, så kan det resultere i at hele kjøkkenet, for ikke å si hele huset brenner ned. Vi skal også varme opp en liten gassboks, noe mange har stående hjemme, og se hvor stor sprengkraft selv disse små boksene har. Budskapet er selvsagt: Kvel flammene fra brennende olje eller smult med et lokk, og oppbevar ikke gassbokser i kjeller, skuffer og skap, understreker Rodriguez.

– Det er artig å komme hit og se både på utstyr og aktiviteter. Det er alltid noe å lære, og det er hyggelig å se at arrangementet samler så mange, synes Jan Martinsen fra Fjellstrand som er på tur med kone og barnebarn.

Bilde: Populær aktivitet. Det var kø for å spyle med en ordentlig brannslange. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra Åpen Brannstasjon:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2224819867784695/2224819224451426/?type=3&theater