Prinsesseklart på Tangen gård

Av Trond Folckersahm

Fredag 2. september er det premiéreklart for forestillingen ”Prinsessen som ikke fikk klatre i trær” på Tangen gård. Ensemblet fra Nesodden Teaterfabrikk lover å overøse publikum med spilleglede og sprelsk humor.

– Vi øver og øver og det begynner å svinge. Det blir både morsomt og spennende, sprudler fabrikksjef Margrete Bratberg-Grøstad.

Det er den nyskrevne familiemusikalen «Prinsessen som ikke fikk klatre i trær», skrevet av Merete Stuedal og Lise Smith Walaas, som får sin premiére denne fredagen, og det blir flere forestillinger gjennom hele helgen.

Kort fortalt dreier det seg om en semi-profesjonell produksjon av en gruppe voksne med tilknytning til Nesodden og Oslo som forteller om prinsesse Trine som blir ti år, og når prinsesser blir ti år skal de bli kronprinsesser. Og kronprinsesser – de må lære seg å te seg. Men hva betyr egentlig å te seg? Trine elsker å leke med vennene sine, Bastian og Pai – og de elsker å klatre i trær. Men nå setter den grusomme dronningen av dronningriket Smukt og Herlig foten ned, og vedtar en lov om at ingen lenger får klatre i trær.

Forestillingen er norsk og nyskrevet, og er en familieforestilling med mye for de yngste og litt for de eldste. Det er vel ingen hemmelighet at det ligger noen feministiske undertoner i ligger i stykket.

– Det er noe helt annet enn ”Nesoddspelet”, men vi har fått med et flott ensemble som består av en gruppe voksne med solid teatererfaring. Vi vil holde et høyt nivå og ser med spenning fram til premiéren. Dette blir stas, smiler Merete Stuedal, som har regien på forestillingen.

Konseptet til Nesodden Teaterfabrikk, som har fått navnet Scensommer, er foreløpig bare i startfasen, men det arbeides for å etablere konseptet på sikt og trekke inn enda flere krefter for å gjøre dette til et arrangement som virkelig setter spor etter seg på halvøya.

– Håper nesoddingene kjenner sin besøkelsestid slik at gode teateropplevelser kan fortsette å gro på Tangen gård også fremover.
Uansett blir det en herlig helg på et vakkert sted – uansett vær, smiler fabrikksjefen.

PRINSESSEN SOM IKKE FIKK KLATRE I TRÆR

PREMIÉRE: Fredag 2.september 2016 kl.18.30
Forestillinger lørdag 3.- og søndag 4.sept kl. 12.30 og 16.30
Det anbefales å forhåndsbestille billetter på ticketco.no

Foto: Trond Folckersahm