Prisdryss under juleåpningen på Tangen

Heder og ære drysset som snøfnugg over glade nesoddinger, da Kulturprisen, Idrettsprisen og Årets nesodding ble delt ut under juleåpningen på Tangen lørdag kveld.

Prisutdelingen i forbindelse med juleåpningen har blitt en kjær tradisjon på Nesodden, og i år var det intet unntak. Omkranset av tusenvis av sambygdinger kunne prisvinnerne hente både sjekk, heder, ære og rosende omtale fra juryen som var representert ved kultursjef i Nesodden kommune, Ellen Knutsen og Tor Fagerland fra Nesodden Folkeopplysningsråd.

Vinnerne var selvsagt glade for å bli beæret med pris for sin innsats, og kom en etter en opp på podiet for å motta diplom og blomster fra henholdsvis kultursjef Ellen Knutsen og Tor Fagerland.

– Jeg er utrolig stolt og glad for å ha blitt tildelt kulturprisen, og må i den forbindelse takke for den måten jeg har blitt mottatt på her på Nesodden. En kommune med mange flotte innbyggere, sa Gitarrommets Gunnar Fjellstad i sin takketale.

Idrettsprisen

Idrettsprisen ble i år tildelt Nesodden IF Friidrett for arrangementet «Nesodden på langs – terrengløp. Et arrangement som samler hundrevis av nesoddinger til dyst i ulendt terreng i nesoddmarka, og har blitt en årviss begivenhet.

I juryens begrunnelse heter det:
«Alle i bevegelse! er hovedmålet i Nesodden kommunes plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv. Nesodden har en natur som innbyr til aktivitet på langs, sommer som vinter – til fots, på sykkel og på ski. Vinneren av årets idrettspris tar tak i akkurat dette – med det passende slagordet «Hele bygda i form».
På vegne av arrangementet «Nesodden på langs – terrengløp» stilte Trond Østmo og Kai Heggelund fra Nesodden IF Friidrett for å motta prisen.

Kulturprisen
I en kommune med målsetning om å være kunstnerkommune nummer én i landet, er det mange verdige kandidater. Denne gangen ble prisen delt mellom to personer som har markert seg på kulturfronten. Billedhoggeren Nils Aasland. En kunstner som står bak en rekke landemerker på Nesodden, og gitarikonet Gunnar Fjellstad, som med sin store kompetanse på strengeinstrumenter har blitt et samlingspunkt, ikke bare for de lokale, men for de fleste av landets gitarhelter.

I juryens begrunnelse heter det:
«Det finnes mange i kunstnerkommunen Nesodden som fortjener oppmerksomhet. Så mange at juryen i år har funnet det riktig å dele prisen mellom to personer som på hvert sitt felt har satt viktige spor.
Den første Kulturprisvinneren er billedkunstner. Han har gjennom sine tallrike utsmykninger og skulpturer gledet mange gjennom sin kunstneriske virksomhet, ikke minst på Nesodden: Sareptas Krukke, Skoklene faller, Prinsessen i Berget Det Blå, Meditasjon. Han er allsidig og engasjert, og har i tillegg til sine skulpturer og utsmykninger – også vært svært aktiv i Nesoddmarka og i Nesodden Sangkor.

Den andre Kulturprisvinneren er en anerkjent ekspert på strengeinstrumenter. Han er en dyktig og dedikert fagperson som har brukt sin kunstfaglige base også som arena for de gode samtalene i Gitarrommet».

Årets nesodding
Ressurskafeen på Nesodden har ikke eksistert i mange år, men i løpet av sin levetid har den klart å markere seg som et knutepunkt på Nesodden der hjertevarme og humanitet står i høysetet. En viktig jobb med inkluderende effekt og en samlende kraft for utenforskapet.

I begrunnelsen fra juryen heter det:
«Det finnes enkelte blant oss som er i besittelse av mer energi enn andre.
Det finnes også noen som har evne til å gi av denne energien til det beste for medmennesker i en livssituasjon med krevende utfordringer.

Årets Nesodding er en av disse.

Tallrike matkasser, klesplagg, måltider og sosiale oppmuntringer har bidratt til å gjøre livet mer positivt for en del av våre innbyggere som har det utfordrende i sin hverdag.
Ressurskafeen, gjennom dens gode støttespillere, representert av initiativtakeren Camilla Schaaning Larsen og Christina Sedler, er årets Nesodding».

Bilde: Nils Aasland t.v og Gunnar Fjellstad ble tildelt Nesodden kommunes Kulturpris under juleåpningen på Tangen lørdag. Foto: Trond Folckersahm