Retta og vrangen på Tangen

Av Trond Folckersahm

Lørdag vil lyden av klaprende strikkepinner ligge som et lydteppe over Tangenten. Da arrangerer Nesodden Husflidslag strikkefestival for andre året på rad for alle med interesse for både rett og vrangt.

– Vi hadde veldig bra oppslutning rundt fjorårets strikkefestival. Strikking er virkelig i vinden om dagen, og vi kan by på et spennende og sammensatt program om strikking der både designere og foredragsholdere vil være på plass. Derfor håper vi at mange finner veien til Tangenten for å hente inn nyttig kunnskap og inspirasjon, sier leder av Nesodden Husflidslag, Trine Bathen.

Dørene til festivalen åpner 09.30, og klokken 10 er festivalen i gang for fullt med foredrag om strikking som terapi og strikking sett i et samfunnsperspektiv. I biblioteket kan folk sette seg ned med strikketøyet og samtidig få servert en god historie.

Det står også dans på programmet mellom strikkebegivenhetene. Steffi Lund, stiller sammen med et kompani av profesjonelle dansere opp med en spennende danseforestilling.

Utover ettermiddagen blir det work-shops der det blir mulighet til å lære seg spennende strikketeknikker blant annet om fruktforskning og strikket klutogram.

Det vil også bli anledning til å kjøpe både strikkebøker, mønster og andre ting som hører med i strikkeverdenen.

– Og alt dette er gratis. I tillegg vil det være strikkekafé og utstilling hele dagen fram til vi avslutter klokken 16, informerer Bathen.

Strikkefestival, Tangenten lørdag 20. januar 10-16. Gratis inngang.

Foto: vof.no