«Robyn Hood» begeistret publikum

Av Trond Folckersahm

Med brå skiftninger mellom solskinn og regn, en gjeng elleville skuespillerer i fri utfoldelse mellom epletrær og prydbusker, og en oppsetning som vakte glede og begeistring blant publikum, ble det skikkelig spel-stemning på Nesoddtangen gård i helgen.

Nesodden Teaterfabrikks Kompani begeistret i fjor da de satte opp ”Prinsessen som ikke fikk klatre i trær”, som en del av gruppens ScenSommer-prosjekt, og en arvtaker til det populære «Nesoddspelet». Derfor var det grunn til å skru opp forventningene til årets oppsetning ”Robyn Hood”, med en tvist. I etterkant er det bare å slå fast – forventningene ble innfridd.

Det disse ti halvprofesjonelle skuespillerne er i stand til å prestere med til dels enkle virkemidler, utendørs, riktignok i hagen til idylliske Nesoddtangen gård, fortjener honnør og stående applaus. En ting er den elleville spillegleden, men den er solid understøttet av et manus med humor og overraskelser. Ideen om å framstille Robin Hood som kvinne, og å spleise Robyn og Marion i Sherwood-skogen, hadde vel ført til at de begge var blitt brent på bålet den gangen på 1200-tallet da historien, eller kanskje heller sagnet utspant seg. Men i dagens samfunn, der mangfoldet er uendelig, blir det en gøyal vri på en kjent historie, men også et innlegg i samfunnsdebatten og kanskje en tankevekker for noen.

Det er også grunn til å gi Kompaniet ros for perfekt timing, gøyale kostymer og ikke minst musikalske og vokale innslag som virkelig holdt mål.

Det er absolutt grunn til allerede å begynne å glede seg til neste års oppsetning og hvilken vei den bærer.

Foto: Trond Folckersahm

Se flere bilder fra forestillingen på Nesoddguidens facebookside.
De to siste forestillingene spilles i dag 20. august kl. 13 og 17. Billetter kan kjøpes i døra.