«Robyn Hood» på Nesoddtangen gård

Av Trond Folckersahm

Har du hatt en drøm om å se ordfører Nina Sandberg på scenen i full mundur som kong Richard III Plantagenet av England, bedre kjent som Richard Løvehjerte? Til helgen har du muligheten på Nesoddtangen gård.

– Ja, det stemmer det, gliser sjefen i Nesodden Teaterfabrikk, Margrete Bratberg-Grøstad, og fortsetter:

– Vi hadde ikke kapasitet i Teaterkompaniet til å fylle denne rollen når vi setter opp «Robyn Hood» til helgen. Derfor har vi hyret inn noen eksterne krefter med pondus. Blant dem Nina Sandberg, men også Henrik Horge og Espen Kloumann Høiner. Jeg har også noen andre på gang, men de kan jeg ikke røpe foreløpig.

Det er for øvrig ti voksne, semiprofesjonelle skuespillere fra Nesodden Teaterfabrikks Teaterkompani som stiller på scenen i de fem forestillingene som står på programmet kommende helg. Dette er en del av ScenSommer-konseptet, og forestillingen er en videreføring av «Nesoddspelet» som gikk sin seiersgang for noen sesonger tilbake.

I fjor hadde de store suksess med forestillingen «Prinsessen som ikke fikk klatre i trær». I år er det «Robyn Hood» som står på programmet.

– Ja, Robyn Hood med y – for det er ikke en mannlig helt i denne klassiske historien lenger. Vi tror vi kommer Disney i forkjøpet her altså. Det er viktig å vise barn og unge mangfoldet i samfunnet vårt. Vi ønsker å fortelle at det er like naturlig at Robyn og Marion blir forelsket, som det er at Robin og Marion blir det samme, mener fabrikksjefen.

Utover en ordfører og noen kjente skuespillere på scenen, lover kompaniet masse gull og glitter, latter og god stemning, et nydelig spillsted og både musikk, dans og humor for hele familien.

Forestillingen har premiere fredag 18.august kl.18, og spilles lørdag 19. og søndag 20.august kl.13 og kl.17.
Bilde: Fjorårets forestilling «Prinsessen som ikke fikk klater i trær» ble en stor suksess. I år er det «Robyn Hood» som står på programmet. Foto: Trond Folckersahm