Rockeklassikere i et stort sirkustelt

Av Trond Folckersahm

Det er bare å hente fram rockefoten og gjøre seg klar for en storveis musikalsk opplevelse når Kulturisten Scene slår teltflikene til side og inviterer en variert musikalsk meny 1. september.

Begivenheten går i år av stabelen i et sirkustelt på baksiden av Tangenten, og det blir store musikkopplevelser som kommer på løpende bånd. Innslag som garantert får teltduken til å blafre og publikum til å hente fram rockefoten og groove med. Blant annet vil The Real Mojo, som er et Pink Floyd tributeband, spille hele «Dark side of the moon» i tillegg til flere av Pink Floyds klassikere.

– Det er lenge siden vi har hatt en musikalsk helaften med tre ulike band, jubler Ellen Knutsen, en særdeles fornøyd kultursjef.

Hun har fått med seg Trude Thorsdatter Evensen, som er en kjent skikkelse i musikklivet på Nesodden, som koordinator denne kvelden. Hun vil også delta som musiker i flere sammenhenger som leder av storbandet, og vokalist og saxofonist i The Real Mojo.

– Vi har gjort det sånn at Lesto Funky, streetbandet fra Italia, starter kvelden for å løse opp stemningen. De beveger seg rundt og spiller et repertoar bestående av spenstig og levende streetbandmusikk som får både kropp og sjel til å sitre i rytme, sier Trude entusiastisk.

Skikkelig storbandmusikk
Når italienerne har gjennomført sin økt, står Nesodden storband klare til å ta over stafettpinnen med et repertoar av tradisjonell storbandmusikk.

– Nesodden storband er et prosjekt som kommer fra Jaer skoles musikkorps hvor åtte av de 16 medlemmene spiller i skolekorpset, og resten er voksne, informerer Trude.

I tillegg til blåserekka, har de med bass og piano. Kompet består av voksne menn, men de har også med seg elleve år gamle Amandus på trommer.

Når Nesodden storband avslutter sitt sett, kommer Lesto Funky på scenen igjen til nok en halvtime med enda mer fengende streetbandmusikk.

Rockeklassiker fra topphylla
Siste avdeling er avsatt til The Real Mojo. Et rent Pink Floyd tributeband.

De skal blant annet spille hele «Dark side of the moon» – albumet, som ble sluppet i 1973. Albumet er et av historiens mest solgte med et salg på 45 millioner eksemplarer. Det har også rekorden på Billboard 200-albumliste, der de har figurert i ikke mindre enn 937 uker i følge en statistikk fra september 2018.

– Når de er gjennom albumet, vil de fortsette med et knippe av Pink Floyds største hits. Dette er musikk som er populær hos flere generasjoner, og absolutt musikk som er vel verdt å lytte til og kose seg med, synes Trude.

Selvsagt blir det mulighet for både mat og forfriskninger for både barn og voksne.

– Vi setter inn bord og benker, og Annas Hybel vil stå for bevertningen. Så det blir god mulighet til å kose seg fra 17.30-tiden og fram til klokka passerer 23. Jeg gleder meg virkelig og er overbevist om at dette blir en svært hyggelig kveld, forteller Ellen.

Hun håper selvsagt at så mange som mulig kommer til Tangen for å få med seg begivenheten, og anbefaler alle til å forhåndsbestille billetter til sirkusteltet, som har plass til rundt 300 publikummere.

Bilde: Kultursjef Ellen Knutsen t.v. og Trude Thorsdatter Evensen inviterer til en gavepakke av en musikalsk opplevelse når tre band går på scenen i et sirkustelt bak Tangenten. Foto: Trond Folckersahm