Rockestjerne i Galleri Vanntårnet

Til tross for at han har fått tilnavnet ”Keramikkens rockestjerne” etter å ha fått 365.000 visninger på sin egen video på nett, ble det ingen voldsomme bølger i Vanntårnet da han åpnet utstilling lørdag. Derimot en stillferdig presentasjon av vakre arbeider.

– Det er veldig hyggelig å stille ut her på Nesodden. Det har jo vært hjemkommunen min siden 70-tallet. Ellers stiller jeg ut overalt. Men jeg håper selvsagt at publikum her ute liker arbeidene mine, sa kunstneren til Nesoddguiden, før publikum inntok utstillingen som rommet 99 relieffer, fat og boller med umiskjennelig Arne Åse preg.

Selv om temperaturen utendørs fristet til badeplass og iskrem, hadde rundt 50-60 kunstinteresserte nesoddinger funnet veien til Galleri Vanntårnet for å få med seg vernissagen til utstillingen som henger fram til 19. juni. Lovordene satt løst, og anerkjennende ord og gratulasjoner flagret mellom de runde veggen i galleriet.

Kunstneren selv hadde på forhånd annonsert at han ikke ville holde noen tale, men derimot presentere sine teknikker for publikum. Han stilte med flasker og krukker og viste trinn for trinn fram hvordan han starter med en blank og ubehandlet flate og etter hvert får et kunstverk til å folde seg ut i all sin prakt. En demonstrasjon publikum visste å sette pris på.

Arne Åse demonstrerer teknikker. Foto: Trond Folckersahm