Rumi med Trygve Seim på Steinern

Torsdag kveld er det muligheter for en svært unik musikalsk opplevelse i Skoklefaldsalen på Steinerskolen i regi av Nesodden Jazzklubb.

Høsten 2016 kom Trygve Seims ECM-album «Rumi Songs» med 10 Seim-tonesatte dikt av den persiske poeten og sufi-mystikeren Jelaluddin Rumi (1207-73). Tora Augestad sang de engelske oversettelsene, og akkordeonist Frode Haltli og cellist Svante Henryson var Seims instrumentale følgesvenner for anledningen.

Når saksofonist/komponist Trygve Seim inntar Skoklefallsalen i Steinerskolen på Skoklefall førstkommende torsdag kveld, er det fortsatt Rumis ord og ånd som inspirerer musikken. Men i det konseptet som har fått navnet Rumi Session, kommer tekstene i norsk språkdrakt av poeten/gjendikteren Erling Kittelsen, som også vokalformidler dem, og Seims saksofontoner får selskap av klangene fra Andreas Utnems trøorgel.

Trygve Seim, som også er aktuell med sitt Helsinki Songs-prosjekt, har arbeidet med Rumi-tekster siden han ble introdusert for dem av sangeren Anne-Lise Berntsen i 2003. Han har fortalt at han allerede den gang var nysgjerrig på den liberale, men ikke ukontroversielle retningen innen islam som kalles sufisme. Her heter det blant annet at det er gjennom musikk at menneskene kan komme aller nærmest gud, og det faktum at Rumi var sufi, dempet på ingen måte Seims interesse for den persiske poetens tekster. I Skoklefallsalen torsdag kveld blir det god anledning til å stifte nærmere bekjentskap med både Rumis poesi og musikken som den har inspirert hos en av Norges ledende saksofonister på 2000-tallet.

Merk at konserten starter 18.00, med døråpning et kvarter i forveien. Nesodden Jazzklubb arrangerer i samarbeid med Steinerskolens FAU, og som vanlig gir betalt sesongkort adgang, mens billettpris er 290 kroner. Arrangementet er gratis for foresatte til barn på Nesodden Steinerskole. Egen innsjekking og akkreditering ved entré for denne gruppen.

Foto: Bilyd