Iben Sandemose viser nye arbeider

Av Trond Folckersahm

Årets hovedutstiller i Nesoddparken i samband med Kulturisten er Iben Sandemose med sin «A la carte»-utstilling.

– Klokken 18:30 lørdag 23. september åpner hovedutstillingen «A la carte» med Iben Sandemose. Hun er kjent for sin særegne strek og er en kjær kunstner for mange. Nå kan du se over tretti nye arbeider fra hennes hånd, forteller Randi Kalgraff, som har kuratert utstillingen.

Iben har arbeidet som billedkunstner, forfatter, illustratør og scenograf siden slutten av syttitallet. Hun har skrevet og illustrert 28 bøker og har over 60 egne utgivelser. Hun har laget en illustrert kalender som i oktober kommer ut for 28. året på rad! Hun har hatt over 30 separatutstillinger og utført flere offentlige utsmykninger. For sitt arbeid har Iben mottatt en rekke priser og hun er innkjøpt av Riksgalleriet, Norsk kulturråd og Nasjonalgalleriet. Utstillingen «A la carte» står til 15. oktober og er støttet av Nesodden kommune.

Nesoddparken kan også by på konseptet «Korridor» som er en samling fresker malt direkte på veggene i korridorene i Nesoddparken. Det er åtte kunstnere som har fått lov til å utfolde seg, og «Korridor» viser livets mange fasetter, liv og død. Medvirkende kunstnere er: Randi Elmenhorst, Iben Sandemose, Pere Galera, Christian Montarou, Hedvig Lien Rytter, Guri Guri Henriksen, Ida Marie Simers og Anna Granqvist.

Tematisk kan det sies at verkene representerer en slags stedspesifikk undring
over husets historie og over livet generelt. Overganger knyttet til livets mange faser og refleksjoner over levd liv. «Korridor» er en temporær utstilling med en varighet på tre år og den enkeltes kunstverk kan videreutvikles i perioden, sier kurator og initiativtaker Randi Kalgraff.

Bilde: Randi Kalgraff har kuratert både Iben Sandemoses ustilling «A la carte» og konseptet «Korridor». Foto: Trond Folckersahm