ScenSommer-liv i leiren på Varden

Av Trond Folckersahm

Denne uken er mer enn 60 barn og unge samlet i Varden leir i anledning ScenSommerskolen til Nesodden Teaterfabrikk.

– I år har vi med oss drøyt 60 elever på ScenSommerskolen på Varden. Det har vært en veldig pågang fra interesserte, og vi har økt antallet også i år, som vi har gjort hvert år tidligere. Det er selvsagt veldig gøy, synes Margrete Bratberg-Grøstad, og legger til:

– Denne gangen kommer vi til å ha et spesielt søkelys på «Peer!» og «Per Gynt», som vi jo har premiere på 25.august på Nesoddtangen gård.

En tur innom Varden leir viser at det ikke er noe å utsette på innsatsen til de unge teaterskoleelevene. Det går i full fart. Elevene er delt i grupper som har fått ulike oppgaver å utføre. Alt må selvsagt finslipes ned til minste detalj for at sluttresultatet skal bli så bra som mulig.

– Her blir det fullt liv hele uken, forteller Hege Østmo-Sæter Olsnes, som er en av tre instruktører ved siden av to assistenter, og fortsetter:

– Vi har lagt opp til både alvor, lek og moro. Barna er greie og veldig kreative. Jeg må få understreke at det er noe helt spesielt med barna fra Nesodden. De er noe for seg selv, selvsagt med positivt fortegn.

Bilde: En av gruppene har hatt trolltrening og viser fram kunnskapen for fotografen. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, finner du flere bilder fra ScenSommerskolen 2018

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2197729777160371/2197726583827357/?type=3&theater