ScenSommer med selveste «PEER!»

Nesodden Teaterfabrikk følger opp suksessen med ScenSommer-teater på Nesoddtangen gård tredje år på rad. I år er det «PEER»! som står på programmet.

Nesodden teaterfabrikk fortsetter suksessen med musikkteater for hele familien utendørs på Nesoddtangen gård. I år blir det humor fra Knut Nærums hånd når de setter opp Nærums omskrevne versjon av Henrik Ibsens «Peer Gynt».

Peer Gynt er Ibsens største mesterverk og et av verdens mest spilte teaterstykker. Som løken er det bygget opp av lag på lag, i en tekst med så mye dybde at teatermennesker har tolket den på stadig nye måter i 141 år. Helt til nå.

Knut Nærum har skåret gjennom og gjendiktet stykket til kort og lettfattelig teater. Han har fjernet tre timer av Ibsens handling, beholdt de mest kjente scenene, skrevet dem på ny og tatt bort de vanskelige ordene. Til gjengjeld har han gjort Solveig tøffere. Dessuten har han føyd til mange sanger skrevet på kjente melodier, en del tull og tøys, og en utvetydig lykkelig slutt.

Når Kompaniet, med semiprofesjonelle skuespillere fra Teaterfabrikken nå gyver løs på Knut Nærums stykke, er det med et mål om å lage en fartsfylt og barnevennlig ensemblekomedie med en av tidenes mest selvsentrerte hovedroller i spissen.

– Vi gleder oss veldig til å innta magiske Nesoddtangen gård igjen og i år tror jeg virkelig vi har toppa laget med skuespillere og hele produksjons-teamet. Jeg er veldig stolt av kompaniet forestillinger og nivået de holder. Og jeg kan ikke tenke meg en mer perfekt sensommer tur enn å tusle ned mot brygga, spise litt popcorn, le deg skakk på forestilling og så avslutte med et bad etterpå – håper alle benytter seg av muligheten. Vi opplever også en del henvendelser fra Oslo og resten av Akershus, så forhåpentligvis er vi med på å sette Nesodden enda mer på kartet som en kulturkommune – det er gøy, bobler Margrete Bratberg-Grøstad, teaterpedagog og fabrikksjef.

BILDE: I fjor var det «Robyn Hood» som forlystet nesoddinger da Teaterfabrikken arrangerte ScenSommer. Foto: Trond Folckersahm.