Scensommer med teater og moro

Av Trond Folckersahm

Det var virkelig liv på Nesoddtangen gård da 42 barn fra Nesodden Teaterfabrikk hadde Scensommerskole i forrige uke.

– Vi har badet, lekt, spist is, spilt teater og har hatt det kjempegøy, forteller Vetle Kvalvik Prestegård (12), som er på Scensommerskole sammen med søsteren Vår (9).
– Hva synes du har vært mest morsomt?
– Alt har vært gøy, men bading er topp selv om det var litt kaldt i vannet.

Det er ingen tvil om at barna har hatt en fin uke. Da Nesoddguiden kommer på besøk er de 42 i ferd med å øve inne et lite stykke som de skal vise foreldrene som en avslutning på Scensommerskolen. En liten teaser til forestillingen om Robyn Hood, som settes opp av Teaterfabrikkens Teaterkompani neste helg. Innsatsen er det ingen ting å utsette noe på. Både Robyn, Marion, Richard, Johan og alle de andre er på plass.

– Ja, dette har vært et populært tiltak. Barna som er her denne uken er alle fra grunnskoletrinnet. Vi hadde lagt opp til at det skulle bli 30 elever, det ble 42. Akkurat som i fjor da vi la opp til 20, og det ble 30. Det har vært god stemning, ikke noe trøbbel. Alle inklusive meg har hatt en flott uke. Det har ikke vært lagt så stor vekt på selve teaterbiten. Det har i like stor grad dreid seg om lek, gøy og moro, forteller fabrikksjef, Margrete Bratberg-Grøstad.

Se flere bilder fra Scensommer på Nesoddguidens facebookside