Senegalesisk på Hellviktangen

Av Trond Folckersahm

Med kora og trommer, fargesprakende gevanter, dans og yoga og smaker som trigget smaksløkene, ble det en opplevelsesrik søndag på Hellviktangen.

– Det er tredje året på rad vi arrangerer Senegal-treff. Et tiltak som har vist seg å være populært. Folk er nysgjerrige på andre kulturer, og samtidig får de mulighet til å hente både inspirasjon og informasjon om alternativer for både vinter- og juleferien, forteller Bente Westergaard, som har besøkt Senegal to ganger selv, og bare har godord om landet.

Og det ble virkelig en smak av landet for dem som tok turen. Ibou Cissokho kom med sin gruppe Badinkunda, og leverte en forrykende konsert med særdeles høy kvalitet. De som var på konfeksjonsjakt fikk en mulighet til å boltre seg i fargerike gevanter. Kroppslige utfordringer ble det for dem som prøvde seg på yoga. Det ble holdt foredrag og vist lysbilder, og dagen ble avsluttet med dans til heftige rytmer.

– Vi jobber med å få norske turister til å prøve Afrika og Senegal. Det er på ingen måte så farlig som mange tror. Et besøk til Senegal forteller om et folk som er fleksible, hyggelige og hjelpsomme, forteller Hilde Huus-Hansen, som er på plass sammen med Moussa Fofana for å markedsføre feriesteder i Senegal.

– Hvorfor bør nordmenn besøke Senegal?

– Jeg tror det er veldig sunt for oss nordmenn å besøke et land som Senegal for å forstå litt av hvor fattige de egentlig er, og hvor heldige vi er. Vi kan også lære litt om det å være et medmenneske. Men om de er fattige på penger, er det en rik kultur. De som blir med oss kan lære afrodans, tromme, se litt hvordan de lever på landsbygda. De er mulig å være med å høste ris, høre om slavehandel, dra på elvetur i mangroveskogen. Samtidig møter man et folkeslag som er stolte, diplomatiske og disiplinerte. Og det er på ingen måte farlig å dra dit. Der er ingen uroligheter, og jeg tror at de som reiser dit kommer hjem som klokere mennesker, mener Huus-Hansen.

Bilde: Det svingte på Hellviktangen da kora-bandet bokstavelig talt tro til for full musikk. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra «En smak av Senegal»

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2195864834013532/2195862567347092/?type=3&theater