Seniorgjengens årlige julemøte

Av Trond Folckersahm

Mandag formiddag var det god stemning i kantinen til Nesoddtunet da den faste gjengen med godt voksne herrer møttes til julefest i regi av Nesoddtunets venner, som fikk sin oppstart takket være Lions Club.

Praten gikk høylytt rundt bordet, og røverhistoriene satt løst da den faste gjengen koste seg med rakfisk, øl av det lette slaget og julekake med brunost. Ekstra julestemning ble det også da Fredrik Gervad, som for anledningen var innkalt som taffelmusiker, lot fingrene gli over pianotangentene for å hente fram kjente og kjære juletoner.

– Det var rundt årtusenskiftet fire av medlemmene i Lions Club Nesodden, Per Sveen, Jan Jensen, John Magnussen og Tore Martin Hægh, som hadde passert 70 år og gått over i det vi kaller House of Lords, satte i verk tiltaket, forteller Einar Endresen i Lions Club.

House of Lords medlemmene er etter fylte 70 år fritatt for aktiv tjeneste for Lions Club, og går over i det de kaller Stille Tjenester, som omfatter kjøring av eldre, innkjøp og andre lettere oppgaver.

– Disse fire møttes ofte på Nesoddtunet da kone, familiemedlemmer eller noen de kjente var bundet til opphold på Nesoddtunet. Etter hvert kom flere til, og siden den gangen har det vært 12-15 personer som har møtt opp her hver mandag for å videreføre tradisjonen. Noen har falt fra, og noen nye har kommet til. Men av gründerne er det bare John Magnussen som fortsatt er aktiv, og Helge Lund Vang, som ikke er her i dag, har også vært med i alle år, forteller Endresen.

For dem som er med i gjengen har det blitt et viktig sosialt treffpunkt der de kan diskutere felles erfaringer og ellers prate om stort og smått.

– Jeg setter stor pris på disse mandagsmøtene og prøver alltid å stille. Jeg har kona boende her på Nesoddtunet, og mange av oss møter de samme utfordringene. I tillegg er det et sosialt møtested der vi prater og hygger oss. Virkelig et flott tiltak, mener Nils Olav Solum.

Bilde: Mandag hadde Nesoddtunets venner invitert den faste seniorgjengen til hyggelig førjulsmøte med rakfisk på menyen. F.v: Fredrik Gervad (Lions), John Magnussen (Lions), Kristian Keller, Ivar Andersen, Johan Johnsen, Kåre Skydsrud, Einar Endresen (Lions), Øystein Kvalnes, Knut Olsson, Tore Bache, Bjørn Guthe, Roar Larstorp, Nils Olav Solum. Foto: Trond Folckersahm