Sesongavslutning for jazzklubben

Lørdag 2. desember avslutter Nesodden Jazzklubb sesongen med en huskonsert i Skoklefald terrasse med BMX m/Nils Økland.

Etter en høst full av gode konserter, avslutter Nesodden Jazzklubb sesongen på spesielt trivelig og spennende vis lørdag ettermiddag med huskonsert hos Erlend Hegdal og Ingvild Skaatan i Skoklefald Terrasse 78. Som seg hør og bør en spesiell anledning, stiller et spesielt band: Trioen BMX med fiolinist i særklasse, Nils Økland, som gjest og sparringpartner i den improviserte kommunikasjonen og musiseringen.

BMX består av Nesodden Jazzklubbs (og NTNU i Trondheims) egen Njål Ølnes (tenorsax), Thomas T. Dahl (gitar) og Øyvind Skarbø (trommer). Trioen har holdt på i flere år, og spilte så seint som i mai en fabelaktig konsert under Nattjazz i Bergen, da med Per Jørgensen, Eirik Hegdal og Ståle Storløkken som gjester. Nettopp hvilke krefter som trer i kraft når en samspilt trio går i mer eller mindre improvisert dialog med en gjest, er en del av Njål Ølnes’ forskningsarbeid, og med Nils Økland i gjesterollen, er det all grunn til å følge nøye med. Den grenseløse spellemannen fra Haugesund slapp nylig kanonalbumet «Lysning» som en verdig oppfølger til ECM-suksessen «Kjølvatn», og det forteller noe om hans internasjonale posisjon at han havnet høyt på både leser- og kritikeravstemningen i Down Beats årlige favorittkåring, klasse fiolin.

Med andre ord: Skoklefald Terrasse 78 er definitivt stedet å oppsøke lørdag klokka 16:45, en halv time før konserten starter og om lag en time og tre kvarter før den er slutt.

Foto: Privat