Signaliserer en snarlig åpning

Av Trond Folckersahm

Faller brikkene på plass, kan nesoddfolk hygge seg med spenstige matretter og leskende drikke på Signalen ved Tangen brygge før de vet ordet av det.

– Framdriften går etter planen. Vi er klare til å trykke på knappen og mobilisere alle gode krefter for å starte prosessen. Dersom alle entreprenørene har plass på timeplanen, er det ikke noe i veien for at spaden kan settes i jorden allerede i løpet av et par uker. Det betyr at vi kan være i drift før Sankthansaften, ja kanskje enda tidligere enn det, sier en åpenhjertig Dag Tjersland til Nesoddguiden.

På spørsmål om han kan være i gang allerede til 17. mai, vil han ikke svare konkret på det.

– Du kan si at vi vil være i gang så snart som det er mulig. De som skal utføre jobben må selvsagt ha anledning, og alle formaliteter må være på plass.

I framdriftsplanen har vi lagt opp til en utbygningsprosess i to faser. Når fase én er klar, kan vi sette i gang driften, og deretter fortsette med utviklingen av fase to, forteller Tjersland.

Han har full forståelse for at folk har blitt utålmodige, og forklarer at det er mange årsaker som ligger til grunn for det.

– Det første bygget vi fikk tegnet hadde en budsjett på 10 millioner kroner. Da realitetene kom på bordet, viste det seg at kostnadene ville havne langt over det, nærmere 15 millioner. Derfor måtte vi planlegge et bygg som holdt seg innenfor rammene. Det betyr mer glass og mindre enheter. Her må jeg få legge til at en tidshorisont på fem år heller ikke var noe trumfkort å ha med seg i møte med bankvesenet.

Men gjennom hele prosessen har dialogen med Nesodden kommune, og de møtene vi har hatt, vært særdeles positive og løsningsorienterte. Vi har fått god hjelp underveis.

Nå ønsker vi bare å komme i gang med den videre utviklingen av Signalen, og gjøre området til den perlen både Nesoddens befolkning og tilreisende fortjener.

BILDE: Har du lyst til å hygge deg i vannkanten med god mat og godt drikke på menyen, er det ikke utenkelig at Dag Tjersland kan tilby det på Signalen ved Tangen brygge i nær framtid. Foto: Nrk.no