«Skritt for skritt» med Kantorissimo

Førstkommende torsdag inviterer kantor Ingeborg Christophersen til nok en konsertopplevelse i konsertserien Kantorissimo i Nesodden kirke.

– Med norsk og keltisk folkemusikk, hovedsakelig folketonesalmer, følger vi en navnløs karakter som står opp til en ny dag og legger ut på vandring. Gjennom en dag ute i skaperverket tar vi del i karakterens refleksjoner og erfaringer, forteller kantoren.

Forestillingen åpner med fuglekvitter og morgensang og avslutter ved veis ende med takkesang og kveldssang. Ingrid Askvik har skrevet tekst til forestillingen og er regissør. Hun kommer reisende med Bergenstoget med tråorgel som sitt største kolli.

– Musikerne bruker hele kirkerommet og improviserer lydkulisser til sangene og tekstene. Samspillet er preget av lekende utforskning. Trioens første samarbeid var da vi fremførte Draumkvedet og salmer ved solnedgang og soloppgang på Kantorissimo i 2018 til stor begeistring. I forestillingen får publikum høre en blanding av kjente og ganske ukjente salmer fra den praktfulle og utømmelige salmeskatten vår, forteller Christophersen.

De medvirkende er:
Mari Askvik, sanger og vandreren
Jon Brodal, hardingfele og flatfele
Ingeborg Christophersen, blokkfløyter, sjøfløyte, et portabelt tråorgel og kirkeorgel
Ingrid Askvik, regi

Nesodden kirke, torsdag 21. mars kl. 19.30
Entré kr. 200, alle under 18 år går gratis. Kaffe og kaker etter forestillingen.

Pressefoto