Slagr-kraftig konsert i Vanntårnet

Nesodden Jazzklubb står i full og formidabel høstblomstring, og kan by på en sesong med en rekke spennende og flotte artister.

Etter sesongstart med Eldbjørg Raknes på Tangenten og Tord Gustavsen Trio med «surprise guest» Simin Tander på Hellviktangen, fortsetter moroa i Galleri Vanntårnet lørdag 9.september, der den spellemannprisvinnende trioen Slagr står for høstens første ettermiddagskonsert.

Når et band stiller med hardingfele (Anne Hytta), vibrafon, stemte glass (Amund Sjølie Sveen) og cello (Katrine Schiøtt), sier det seg selv at det er duket for et ganske unikt musikalsk uttrykk. Slagrs musikk er beskrevet som så vel «meditativ folkemusikk» og «akustisk ambient» som «poetisk» og «klanglig rik og skiftende», og trioens dels noterte, dels improviserte og alltid hyperkommuniserende kammermusisering innbrakte trioen Spellemannprisen i Åpen klasse for 2015-albumet «short stories». Plata, som ble utgitt på det tyske selskapet Ozella, er trioens femte og foreløpig ferskeste utgivelse siden starten i 2003, og byr på Anne Hyttas komposisjoner, inspirert av folkemusikk og novellemester Hans Herbjørnsruds «På gamle tun i Europa». Kjenn din besøkelsestid når denne trioen stanser tida og fyller det runde rommet på Tangentoppen med sin helt spesielle klangverden en times tid lørdag ettermiddag.

Galleri Vanntårnet åpner dørene klokka 16:45 og konserten starter 17:15.
.