Slett ikke bare skuespill for Teaterfabrikken

Nesodden teaterfabrikk er kjent for både teaterforestillinger, teaterskole for barn og en rekke andre tiltak. Nå har de også startet Showkor.

Showkor er et tilbud til sangglade fra hele halvøya. Med seg i staben har teaterfabrikken fått den velrenommerte sangpedagogen Sølvi Hansen.

– Sølvi Hansen flyttet til Fagerstrand fra Oslo for ett år siden. Hun var en av stifterne av Refugee welcome og driver nå aktivt med Refugee welcome – culture. Hun har bred og lang erfaring, og flere av hennes kor har sunget på blant annet NRKs julemorgen, på konserter med store norske artister og de har også vært med på musikkvideoer i NRK Super, forteller Margrete Bratberg-Grøstad i Nesodden teaterfabrikk.

Ønsket er at dette skal være et tilbud som øker sanggleden for medlemmene og samtidig gir grunnleggende opplæring i sangteknikk og stemmebruk.

– Timene skal bidra til et positivt selvbilde i form av opplevelsen av å mestre nye ting, kjenne stolthet over eget arbeid, samt fokus på glede og felleskap i undervisningen. Også blir det jo så klart arbeid med et morsomt og variert repertoar som er tilpasset gruppens alder og størrelse, forteller fabrikksjefen.

Showkoret startet opp på vårparten og rakk å ha en liten konsert på Tangen senter i juni. Nå fortsetter de å bygge videre på grunnmuren, og vil gjerne knytte til seg flere showkorister. Planen er at de denne høsten skal fortsette å synge, danse, ha oppvisninger og være et lyspunkt i lokalmiljøet når vintermørket senker seg.

– Vi skal også en tur i studio, og har mye annet gøy på gang. Det er bare å ta kontakt. Vi øver på Berger skole tirsdager fra 17-18, informerer Bratberg-Grøstad.

Bilde: Nesodden teaterfabrikk er kjent for sine flotte oppsetninger for barn og voksne. Nå er de i ferd med å bygge opp et Showkor. Foto: Trond Folckersahm