Slett ingen slipstvang hos Kiwanis

Da Kiwanis Club Nesodden arrangerte sitt månedlige bruktmarked i Kiwanis-låven lørdag, markerte de også avslutningen av årets Slipsaksjon.

Folk hadde tydeligvis gravd dypt i klesskapet for å finne slips de ønsket å gi til Kiwanis. Klenodier fra både 50-,60- og 70-tall i alle regnbuens farger hadde funnet veien til slipskassa i Kiwanis-låven.

– Vi er godt fornøyd med oppslutningen om Slipsaksjonen, forteller president i Kiwanis Club Nesodden, Alf Caspersen, og fortsetter:

– Vi får ti kroner per slips vi samler inn. Disse pengene går til stivkrampevaksinering i den tredje verden der mange er utsatt for å pådra seg stivkrampe, og prisen per vaksine er ti kroner. Som du ser har det kommet inn en anselig mengde slips. Nå er aksjonen avsluttet, og jeg skal til Ski og levere slipsene til kleskjeden Volt, som sørger for at ti kroner per slips går videre til Unicef.

Det var farsdagen, som feires i dag 8. november, som var inspirasjonskilden til aksjonen. Tidligere i år kuppet Kiwanis og Unicef morsdagen, og samlet inn 800.000 kroner til vaksine mot stivkrampe. Målet er å vaksinere 100 millioner barn, og disse pengene har kommet godt med i dette viktige arbeidet.

Nå er det altså farsdagen som tas i bruk for å sette fokus på en sykdom som årlig dreper nærmere 50.000 barn og deres mødre.

Internasjonalt har Kiwanis tatt mål av seg til å samle inn 600 millioner kroner til vaksinering. I Norden er det en målsetning om å samle inn fire millioner kroner i løpet av 2015.

Bilde: President i Kiwanis Club Nesodden, Alf Caspersen, er godt fornøyd med slipskolleksjonen som skal bidra til å redde menneskeliv.