Slo et slag for TV-aksjonen

Av Trond Folckersahm

Lørdag var det suppeutdeling og strikking av oransje skjerf på Torget ved Tangens Senter i god Kirkens Bymisjons-ånd, med ordfører Truls Wickholm og Hege Emilsen fra Frivilligsentralen i spissen.

Årets TV-aksjon «Mindre alene sammen!», til inntekt for Kirkens bymisjon, nærmer seg med raske skritt. Neste søndag er dagen bøssebærerne skal rundt på Nesodden for å hente inn midler som skal komme til glede og nytte for dem som har et behov for hjelp og støtte. For å skape litt blest om aksjonen, og samtidig hente inn flere bøssebærere, var Frivilligsentralen på plass ved Tangen Senter med stand, frivillige strikkere og ordfører Truls Wickholm som suppekoker og distributør i anledning innsamlingsaksjonen.

– Vi trenger flere bøssebærere, så det er bare å melde seg på. De som ønsker det, kan velge hvilken rute de vil gå, og vi trenger mange. Foreløpig er det rundt 60 som har meldt seg, men vi trenger mange, mange flere, informerer Hege Emilsen i Frivilligsentralen.

Selv om dette er en nasjonal aksjon, ønsker de lokale aktørene også å sette et søkelys på det lokale.

– Også her på Nesodden er utenforskap et aktuelt tema. Derfor arrangerer vi en konferanse i Tangenten i morgen klokken 14, der folk kan komme for å lære litt om hvordan utenforskap oppstår, hvordan det rammer og hva som kan gjøres og hvordan, forteller Emilsen.

Konferanse i Tangenten
Ved Tangen Senter var også ordfører Truls Wickholm tilstede. Han viste seg å ha talent som suppekoker, og delte rundhåndet ut beger med varm grønnsaksuppe til dem som var på vei mellom lørdagens ulike gjøremål.

– Jeg vil selvsagt oppfordre så mange som mulig å stille som bøssebærere neste søndag, sier Wickholm, og fortsetter:

– Men jeg vil også oppfordre så mange som mulig til å komme til konferansen i Tangenten i morgen for å lære mer om utenforskap. Der skal jeg blant annet ha en samtale på scenen med Julie Winge og Ann Helen Nyhus om temaet. Det blir innslag fra Kirkens bymisjon, Stig Evensen vil fortelle om Nesodden kommunes innsats. Det blir også suppepause og en rekke andre innslag. Dette er et viktig tema og noe alle bør få med seg, mener Wickholm.

Skjerfene spres ut
Kommende tirsdag, 16. oktober, er også en merkedag for årets innsamlingsaksjon. Da skal bunken med nystrikkede, oransje skjerf komme til glede og nytte.

– Ja, vi har fått inn en god del skjerf, og de strømmer fortsatt inn. Tirsdag skal vi henge dem opp rundt om i kommunen. Dette er en symbolsak, og i utgangspunktet er disse skjerfene tiltenkt dem som har behov for dem. Men hvem som helst som finner et skjerf kan ta det med seg og bruke det til å varme seg på hustrige høst- og vinterdager. Varme er jo et stikkord i årets aksjon, påpeker Emilsen.

Bilde: Ordfører Truls Wickholm og Hege Emilsen fra Frivilligsentralen var på plass på Tangen Senter lørdag med suppe og oransje skjerf. De oppfordrer også så mange som mulig til å komme til konferansen i Tangenten i morgen søndag 14. oktober klokken 14. Foto: Trond Folckersahm