Smakfull lørdag på Tangen

Av Trond Folckersahm

De kulinariske opplevelsene sto i kø for dem som besøkte Tangen senter og Matfestivalen lørdag.

– Kom og smak!
Ömer Özer står bak bordet i standen til Kafé Tangenten og deler rundhåndet ut smaksprøver på tyrkiske retter til dem som går forbi. Og folk er slett ikke vonde å be. Det smattes og tygges før den endelige dommen over godbiten faller. Her er de fleste enige om at dette er både smakfullt og spennende.

En av dem som har sikret seg noen smaksprøver er Johnny Carlstad fra Blylaget. Han får ikke fullrost smakebitene har får servert.

– Hvorfor fant du veien hit i dag?
– Det er fint vær og jeg synes det er hyggelig å rusle rundt her og titte på tilbudene. Jeg var her i fjor også, og det fristet til gjentakelse. Så jeg håper det blir flere anledninger. Kanskje til og med flere ganger årlig, håper Carlstad.

Utvalget var det definitivt ikke noe å utsette på. Det var et vell av produkter fra alle verdenshjørner å velge blant, og handelen gikk livlig, mens Fremad janitsjar underholdt med fengende korpstoner.

Bilde: Johnny Carlstad har tatt seg en tur til Matfestivalen på Tangen senter. I bakgrunnen står Ömer Özer fra Kafé Tangenten og gjør klar flere smaksprøver. Foto: Trond Folckersahm