Smått og godt på Flaskebekk

Av Trond Folckersahm

Han har laget mat til kronprins Haakon og en lang rekke andre notabiliteter. Nå tilbyr han kulinariske opplevelser med eksepsjonelt krydder fra kontaineren på Flaskebekk.

Noen måneder har gått siden Elias Mohammad overtok den lille kafeen ved siden av rundkjøringen på Flaskebekk. Den første tiden har gått med til å bygge om kafeen og endre konseptet til serveringsstedet som har fått navnet Cappucino House. Bord og stoler er på plass, ny meny er satt sammen og flere fasiliteter som kommer kundene til gode er installert.

– Jeg vil gjøre dette til et hyggelig treffsted der mennesker kan møtes, spise god mat og slå av en hyggelig prat, forteller Elias, som kom til Norge på 80-tallet, bor på Nesodden med kone og tre barn, og som også har svigerforeldrene boende på halvøya.

Opp gjennom årene har drevet flere forskjellige spisesteder. Ikke minst er han kjent for Korinder House, der kronprinsen pleide å handle mat den gangen han bodde på Sankthanshaugen. De serverte blant annet en lasagne det gikk rykter om at var den beste som var å oppdrive i hovedstaden, og han var først ute med smoothies, lenge før noen visste hva det var.

– Krydder er noe av hemmeligheten bak maten jeg lager. Jeg importerer spesielt krydder både fra India og Iran. Det gir maten en helt spesiell karakter. Framover vil jeg tilby flere retter som enten kan spises her eller som take away. Det blir brød fra Åpent bakeri, kaffe og en hel rekke andre og spennende produkter, forteller Elias, som har et klart slagord: Alt for kunden!

Bilde: Elias Mohammad satser på god mat og hyggelig stemning i kontaineren på Flaskebekk. Foto: Trond Folckersahm