Smykker og plank hos Tangen Trelast

Av Trond Folckersahm

Nå har ikke lenger gutta noen unnskyldning for å komme hjem uten en Valentins-gave til kjæresten 14. februar. Den kan de plukke med seg når de er innom Tangen Trelast for å handle bygningsartikler.

Aktiviteten er høy i lokalene til Tangen Trelast. Inne i salgsavdelingen er de to smykkekunstnerne Randi Elmenhorst og Trine Johnsen i gang med å fylle en glassmonter med smykker av ulikt slag. Ørepynt, ringer og halskjeder av høy kvalitet og i eminent utførelse. Rundt damene står en gjeng karer i kjeledress med et litt forbauset uttrykk i ansiktet og betrakter det som skjer med nysgjerrighet og kanskje et snev av sjenanse. Dette er på ingen måte daglig kost i et mannsdominert miljø som tross alt et utsalg av bygningsartikler er.

Men her er det tilgjengelig het som er fasiten. Riktig vare på rett plass til riktig tid. Det var det som var tanken til damene som til daglig holder til i kulturnæringssenteret Nesoddparken.

– Det var Randi som kom på ideen. Mange har dårlig tid og ikke anledning til å stikke innom kjøpesenteret for å handle smykker i forkant av Valentins-dagen. Derfor fant vi ut at vi måtte være tilstede der de potensielle kjøperne befinner seg til daglig. Vi tok kontakt med Are og Truls her på Tangen Trelast. De tente på ideen, og nå har vi satt opp monteren har, og den vil stå fram til 14. februar, datoen for Valentins-dagen, forteller Trine Johnsen.

Alle smykkene som er til salgs er unike arbeider, og monteren vil fylles opp med nye objekter etter hvert som behovet melder seg.

– Her er det snakk om at lokale aktører arbeider sammen for å skape litt liv i lokalmiljøet og at bedrifter som vanligvis ikke samarbeider tangerer hverandre og skaper dynamikk. Den løsningen vi har funnet her synes jeg er utrolig morsom. Dette blir virkelig gøy. Her kan mannemenna virkelig boltre seg i smykkeverdenen og komme hjem til kjæresten med en hyggelig oppmerksomhet, sprudler Randi Elmenhorst.

Selv om de ansatte på Tangen Trelast nå beveger seg inn i ukjent farvann, ser de fram til utfallet av Valentins-stuntet med stor interesse.

– Selv om dette var et helt nytt område for oss var vi ikke i tvil om at vi ville prøve ut dette da jentene fra Nesoddparken presenterte oss for ideen. Her er det mulighet for kundene våre å slå to fluer i ett smekk, og selv om vi ikke er noen eksperter på området skal vi bistå kundene så godt vi kan. Salget går over disk på samme måte som alt annet vi selger. Men det blir jo litt uvant å se fakturaer med plank, skruer og spiker sammen med ringer og øredobber, smiler Are Sønsthagen, daglig leder i Tangen Trelast.

Bilde: Randi Elmenhorst, Are Sønsthagen og Trine Johnsen satser på kombinasjon av smykker og trelast på Tangen Trelast i dagene fram til Valentins-dagen. Foto: Trond Folckersahm