Snart klart for julens vakreste

Gjennom 27 år har Nesodden ballettskole levert en bukett flotte ballettforestillinger til Nesoddens innbyggere. Til helgen er de klare nok en gang. I år er det ”Skjønnheten og udyret” som står på programmet.

Helt siden ballettskolen startet opp en ny sesong etter skoleferien har det blitt øvet og terpet på danser og koreografi til oppsetningen som regnes som Nesoddens vakreste vintereventyr. Alt fra smårollinger og opp til de litt større har lagt ned timer for å gjøre dette til en opplevelse med målsetning om å bergta publikum som finner veien til Steinerskolen og Skoklefaldsalen 9. og 10. desember, og som vanlig vil nok publikum få oppleve en vakker forestilling der en rekke dansesjangre er representert, flott lyssetting, vakre kostymer og barn og unge i fri utfoldelse akkompagnert av en delikat sammensatt musikkmeny.

– Dans og ballett er idrett på et høyt nivå som krever utvikling av ferdigheter, samt disiplin og samarbeid. I tillegg gir dansen en inngang til intellektuell og emosjonell utvikling for utøverne. Det sosiale fellesskapet på veien mot et felles mål er verdier morgendagens voksne har stor nytte av. Dette er verdier vi streber mot i vårt arbeid ved Nesodden ballettskole. I forestillingsarbeidet vil vi at elevene skal ha en følelse av at de er med på noe stort, der de trer inn i en ny og spennende verden, påpeker leder av Nesodden ballettskole, Mona Svenneby.

I år er det da ”Skjønnheten og udyret” som står på programmet. Eventyret som handler om mot, mot til å være annerledes, mot til å handle når det trengs. Belle blir mobbet i landsbyen og hun blir trakassert av frieren Gaston. Likevel fortsetter hun å drømme om å skape seg en fremtid på sin egen måte. Hun har et indre lys som gjør henne spesielt vakker, og i kjærlighet til sin far er hun villig til å ofre seg for ham. Det kan ikke være lett å bli glad i Udyret, der han oppfører seg så ubehøvlet og dyrisk. Han trenger hjelp fra sine tjenere for å tørre å komme Belle i møte, og med sitt store hjerte klarer hun til slutt å se forbi Udyrets skremmende ytre og bli glad i ham slik han er. Denne kjærligheten forløser ham og lar ham bli til et menneske igjen.

– I vår overfladiske tid der den ytre iscenesettelsen av oss selv synes så viktig, er dette et budskap som kan påvirke oss positivt. I arbeidet med denne forestillingen får elevene gå igjennom en kunstnerisk prosess som forhåpentligvis gir dem noen verktøy til å fordype seg i temaer som gir personlig utvikling.
Jeg takker elevene for den entusiasmen de viser, og den inspirasjonen de gir oss. Samtidig vil jeg takke mine medarbeidere for den inspirasjonen dere gir våre elever og meg. I tillegg vil jeg takke ballettskolens foreldreforening som står ved ballettskolens side gjennom hele danseåret, understreker Mona Svenneby.

Foto: Solveig Grande

Følger du linken under får du se flere bilder fra de soste prøvene på årets forestilling.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2037651793168171/2037651246501559/?type=3&theater