Snart klart for «Jungelboken»

Det er bare å glede seg. 3. og 4. desember er det nok en gang klart for Nesodden ballettskoles juleforestilling. I år er det «Jungelboken» som står på programmet, den 26. forestillingen i rekken.

Det er grunn til å ha forventninger til årets forestilling. Mange nye elementer vil trolig løfte årets forestilling enda ett hakk høyere på skalaen. Og det sier ikke lite. Nesodden ballettskoles forestillinger er kjent for profesjonalitet i alle ledd til tross for at det i bunn og grunn er et amatørprosjekt.

– Vi kan si at en milepæl ble nådd i 2015 med 25-års jubileet og historien om «Peter Pan». Nå er vi i gang med det neste kvarte århundret, og denne gangen har vi satt den kjente og kjære historien om ulvegutten Mowgli på programmet, forteller ballettskoleleder Mona Svenneby.

Forestillingen er i to akter og delt i totalt 30 ulike scener der alle dansesjangre er representert. Danserne er fra fire år og oppover, og koreografien er det skolens egne instruktører som står bak. Oppkjøringen mot forestillingen startet allerede fra første treningstime etter sommerferien, og siden har det blitt trent og finpusset for at alt skal sitte når premièren går av stabelen.

– Det viktig for oss at elevene jevnlig får oppleve at dans og ballett er en scenisk kunstnerisk uttrykksform. Gjennom arbeidet med forestillingene skal de få en ekte smak av hva dans på scenen innebærer, og vi bestreber oss på at både helheten og den enkeltes innsats blir tatt på alvor. Vi vil at elevene skal ha en følelse av at de er med på noe stort, der de trer inn i en ny og spennende verden, mener Svenneby.

«Jungelboken» Skoklefaldsalen Steinerskolen 3. og 4. desember. To forestillinger begge dager.

Foto: Solveig Grande