Snart er det klart for «Sing It»

Av Trond Folckersahm

Nesodden kommunes Ungdom & Fritid, ønsker å gi ungdommene i kommunen et enda bedre fritidstilbud. Derfor lanserer de «Sing It» i februar. Et konsept der jenter er ekstra velkomne.

Er du mellom 13 og 20 år og klar for å lære mer om sangteknikk og stemmebruk, er dette virkelig anledningen til å tilegne seg mer kunnskap på området.

– Vi har hatt stor oppslutning rundt prosjektet vårt «Beat It», som går på bruk av instrumenter og studioteknikk. Men der er det i første rekke gutta som har meldt sin interesse. Nå ønsker vi å gi jentene et tilbud. Derfor setter vi i gang med «Sing It», som er workshops for sang og stemmebruk, forteller Per Chr. Halvorsen i Ungdom og Fritid.

«Sing It» starter opp i februar, og vil gå over fire kvelder der den siste kvelden blir viet studioarbeid og innspilling i realistiske omgivelser. Der elevene får ta i bruk det de har lært i løpet av kurskveldene.

For virkelig å sette en spiss på programmet har arrangørene fått med seg Karin Destainville Dammen som pedagog. Hun har lang erfaring fra sangundervisning, blant annet for barn og unge, og har hatt stor suksess med undervisningsopplegget «Slipp stemmen løs».

– Undervisningen tar utgangspunkt i ungdommens favorittlåter. Ut fra sangen finner vi sammen ut hva de ønsker å forbedre. Målet her er å bli trygg på seg selv, sin egen smak og stemme, og selvsagt å lære noen fine triks som gjør det lettere å synge, forteller Destainville Dammen.

Undervisningen vil foregå i Ungdomshuset på Skoklefall, og er gratis.

– Vi håper selvsagt på stor oppslutning, og får vi ikke plass til alle i første omgang legger vi opp til flere kurs, informerer Per Chr. Halvorsen.

BILDE: Karin Destainville Dammen og Per Chr. Halvorsen, ser fram til å kunne tilby ungdommene på Nesodden førsteklasses sangundervisning gjennom konseptet «Sing It». Foto: Trond Folckersahm