Sommerbutikken med nytt lager

Av Trond Folckersahm

Går alt etter planen, skal nesoddbedriften Sommerbutikken.no åpne årets største julepresang 17. desember. Et nytt lagerbygg på ikke mindre enn 600 kvadratmeter i Vestby.

Det er drøyt to år siden tanken om et nytt lagerbygg begynte å utkrystallisere seg hos nesoddingene Lars og Stein Bang-Ellingsen i Sommerbutikken.no. På høstparten i fjor kom konkrete planer på bordet, og etter årets påskeferie startet byggeprosessen for lageret, som har fått plass i det enorme arealet Vestby kommune har lagt ut til næringsdrift. Der har de fått plass mellom giganter som Lehman, Nille og en rekke andre kjente næringslivsaktører.

– Vi hadde alt for mange lager plassert rundt på mange forskjellige steder. Varene var plassert i et titalls containere, to-tre låver, ved Skogheim på Fagerstrand og hos hovedtransportøren vår Kingsrød Transport. På bakgrunn av det fikk vi en veldig klønete logistikk, og det ble komplisert å sende ut varer. Det var vanskelig å følge med på alt og det tok søkelyset bort fra salg, forteller Stein Bang-Ellingsen, senior i bedriften.

Bedre service
Mer enn halvdelen av varene Sommerbutikken.no selger, kommer fra utlandet, og er forholdsvis voluminøse. Eksempler er badeflåter, redskapsboder og lagringstelt.
Den positive utviklingen og veksten i Sommerbutikken.no, har også ført til at de i dag kan handle inn fulle containere med produkter blant annet fra USA og Kina, noe som også krever en oppgradering av lagerfasilitetene.

– Med den nye lagerløsningen blir vi langt mer fleksible, kan tilby raskere levering og ikke minst bedre service. De fleste lagerførte varer kan vi levere kostnadsfritt og i løpet av kort tid til kundene våre på Nesodden. Men også resten av den store kundemassen vår, som befinner seg over hele landet, vil nyte godt av den nye lagerløsningen, lover juniorsjef i bedriften, Lars Bang-Ellingsen.

Økt hvert år
Neste år kan Sommerbutikken.no feire 15-årsjubileum. I løpet av den tiden de har drevet har omsetningen steget fra år til år. I 2018 regner de med å omsette for 25 millioner kroner. Et tall som ligger 20 prosent over 2017.

– Vi har også et bra resultat, så vi ser oss godt fornøyd med utviklingen, smiler Stein Bang-Ellingsen.

På salgstoppen til bedriften ligger blant annet redskapsboder, garasjetelt, lekeapparater, badeplattformer og brygger, flaggstenger og postkassestativ. Kundene befinner seg over hele landet også lokalt.

– I løpet av de siste par årene har vi hatt et økende salg til institusjonelle kunder som skoler, barnehager, kommuner, borettslag og lignende. Dessuten til idrettslag og store bedrifter. Vi har også et eget selskap som selger til det svenske markedet. Det har blitt en stor virksomhet, og vi ser virkelig fram til å komme i hus, sier Stein Bang-Ellingsen, og legger til:

– Men selv om vi får lager i Vestby er vi fortsatt en nesoddbedrift, og vi skatter til Nesodden, noe vi har tenkt å fortsette med.

Bilde: Stein (t.v.) og Lars Bang-Ellingsen sitter i førersetet for Sommerbutikke.no. I tillegg har de tre medarbeider som utfyller hverandre på en god måte. Foto: Trond Folckersahm.