Spennende combo på Flasken

Nesodden jazzklubb inviterer til konsert med indisk gitarpionér og tradisjonsfornyer i møte med norsk saksofonist og gitarist fra New Yorks avantgardescene på Flasken onsdag.

Debashish Bhattacharya er en av de mest spennende og renommérte musikerne fra den klassiske indiske musikktradisjonen. Dette er en sjelden sjanse til å oppleve en sann virtuos og tradisjonsfornyer i samspill med den norske saksofonisten Anders Lønne Grønseth og den amerikanske gitaristen Kenny Wessel, som blant annet spilte i bandet til Ornette Coleman i en årrekke.

Prosjektet ble initiert av Bhattacharya med et ønske om å strekke den indiske ragatradisjonen i retning av jazzens klanger og idéer – både mot amerikansk og europeisk tradisjon. Han inviterte med seg to musikere han allerede hadde delt mange musikalske stunder med, til et møte i hans hjemby Kolkata i 2014.

Jazzens fascinasjon for den indiske ragatradisjonen er velkjent, og kan sies å danne en egen nisje innenfor et vidtomfavnende moderne jazzbegrep. Dette prosjektet tar utgangspunkt i den indiske musikken, og dermed er blikket snudd den andre veien. I Debashish Bhattacharyas tapning er det hovedsakelig jazzens instrumenter og klanger, heller enn tonespråk og rytmikk, som danner krysningspunktet til den indiske musikken. Resultatet er musikk i sann verdensmusikalsk ånd, sett fra et annet kontinent og en annen tradisjon.

Debashish Bhattacharya (Hindustani Slide Guitar), Kenny Wessel (gitar), Subhashish Bhattacharya (tabla og perkusjon), Anders Lønne Grønseth (saxofon)

Onsdag 12. oktober kl. 20.15