Spennende møte med Vigdis Hjort

Av Trond Folckersahm

Elevkantina i Tangenten var fylt til trengsel da forfatteren Vigdis Hjort ble bokbadet av Julie Berge Larsen fra Nesodden bibliotek lørdag som en del av Kulturisten 2017.

Langt over 200 tilhørere hadde møtt fram for å få med seg dette møtet med Vigdis Hjort, som er særdeles aktuell om dagen med boka ”Arv og miljø”. En bok som er nominert til Nordisk råds litteraturpris, og som også har skapt stor debatt i mediene.

Nå viste det seg under bokbadet at Vigdis Hjort, i tillegg til å være en eminent forfatter, også er en særdeles verbal person. Hun var ikke spesielt opptatt av å snakke om ”Arv og miljø”, men tok med seg tilhørerne inn i sitt eget univers som ungpike og ung voksen med historier som hadde både humor, snert og innsikt, men som også var dyptloddende. Fortellinger om hennes møte med det annet kjønn, hvordan hun klarte å tjene penger på sin skribentvirksomhet allerede som ung tenåring. Historier som i tillegg til å høste trampeklapp også fikk noen til å bryte ut med jubelrop. Det er ikke dagligdags kost under et bokbad.

Det ble en time, som utover å gå unna som ild i tørt gress, også gjennom dyptpløyende historier avslørte lag på lag av en av våre fremste nåtidsforfattere, som etter hvert kan se tilbake på en 30 år lang karriere som forfatter.

Bilde: Vigdis Hjort ble bokbadet av Julie Berge Larsen. Foto: Trond Folckersahm