Spennende utstilling i Atelier Agnor

25. mai åpner Atelier Agnor sine dører for publikum til en utstilling med Marianne Haukebø, Unni Svaboe, Anne-Karin Sundquist og Brita Skybak, alle sammen nesoddenkunstnere.

De fire utstillerne har hatt en rekke separatutstillinger, samt deltatt ved kollektivutstillinger i inn- og utland. De er innkjøpt av ulike kunstsamlinger, fylkeskommuner og har hatt utsmykkingsoppdrag.

Utstillingen åpnes lørdag 25. mai kl 13.00 av stortingsrepresentant Nina Sandberg.

Om kunstnerne

Marianne Haukebø
Utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, Statens lærerskole i forming, Statens Kunstakademi.
Arbeider med to- og tre-dimensjonale collage og maleri i akryl og olje: Veksler mellom disse områdene periodevis. Objekt-collagene er basert på ”gjenfunn”, nye sammenstillinger av tiloversblevne saker og ting.
– Jeg er opptatt av historie og fortelling generelt. Også i maleriet. Fargen, lyset, selve stoffet. Taktiliteten fra tykt til tynt, og påføringsmåten (strøket) på lerretet som kan underbygge komposisjonen.
Medlem av Norske Billedkunstnere, Landsforeningen Norske Malere , Norsk Billedhoggerforening, Nesoddkunstnerne.

Anne-Karin Sundquist
Utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverk- og Kunstindustriskole.
Hun jobber intuitivt med malerier og tegninger.
– Utgangspunktet er noe sett, opplevd. Virkeligheten er ikke A4. Det er andre regler som gjelder i billedrommet. Der kreves det kanskje en farge som tingen ikke har, eller det kan oppstå et ukjent objekt.
Vi vet ikke mye. Virkeligheten er mystisk.

Unni Svaboe
Født i Sandnes, bor på Nesodden, atelier i Oslo.
Utdanning Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, Oslo, og Statens Kunstakademi, Oslo.
Svaboe viser akrylmalerier på lerret. Motivene kretser rundt farkoster og landskap. Arbeidene er utført i 2018 og 2019.
Medlem av Nesodden Kunstnere, Landsforeningen Norske Malere, Billedkunstnerne i Oslo og Akershus og Norske Billedkunstnere.

Brita Skybak

Skybak har til utstillingen plukket ut tegninger og dikt tilhørende et større prosjekt kalt ”dyresalongen”. Der er tegninger montert i ulike rammer tett i tett som en gammeldags Kunstsalong. Med tekster innimellom i en kobling mellom fakta og poesi.
Har de siste årene også jobbet med tverrkunstneriske prosjekt, blant annet et par forestillinger basert på Skybak sine tekster og tegninger er vist bl.a. på Scenehuset i Oslo, Litteraturhuset, Oslo, Caféteateret på Grønland, og vært tegner/scenograf ved amfiscenen på Nationaltheateret.
Innkjøpt av bl.a. Utenriksdepartementet , Jan Groths samling Rogaland Kunstmuseum, St.Olavs hospital og LCA London Contemporary Art.