Spenstig prosjekt med gigautsikt

Av Trond Folckersahm

I Brattbakken på trivelige Fjellstrand er trinn II av entreprenør Lars Pedersens byggeprosjekt i ferd med å ta form. Planen er å legge det ut for salg før ferien.

Det første trinnet i byggeprosjektet på Fjellstrand, som består av tre småhus med til sammen seks leiligheter, ble solgt i hurtigtogsfart høsten 2016. Nå er det andre trinnet av prosjektet i ferd med å reise seg. Det består av et fire etasjers hus med én leilighet i hver etasje.

– Huset har en total høyde på cirka 14 meter. I tillegg til trapper er det heis til hver leilighet. Standarden er lagt på et høyt nivå, og hver av leilighetene er på rundt 120 m2, forteller entreprenøren.

Den romslige stuen har store vindusflater som gir et stemningsskapende, fantastisk og spektakulært lys som skifter gjennom årstidene og en nesten usannsynlig utsikt over Askerlandet og Oslofjorden der småbåter og cruiseskip glir på vei til og fra hovedstaden. Fra stuen er det direkte utgang til en 18m2 stor terrasse med stolpefritt glassrekkverk der sommerkveldene kan nytes i langdrag mens vakre solnedganger farger himmelen med brede strøk.

Stuen ligger i en åpen løsning med kjøkkenet der en elegant kjøkkenøy med stor arbeidsflate og det som er nødvendig, blant annet en koketopp med integrert vifte, til at vertskapet skal kunne tilberede et gourmetmåltid samtidig som gjestene holdes med selskap. Selvsagt er kjøkkenet utstyrt med en elegant kjøkkeninnredning som har rikelig med skapplass. Leiligheten inneholder dessuten tre romslige soverom, ett av dem med walk-in closet og utgang til en 4m2 vestvendt balkong. Boligen inneholder to badeværelser med alle nødvendige fasiliteter og to romslige boder. Vi må heller ikke glemme at hver av leilighetene er utstyrt med en morgenkaffeterrasse der stille morgenstunder kan nytes akkompagnert av småfuglenes kvitring. Til leilighetene hører det med én garasje med oppvarmet oppkjørsel og én biloppstillingsplass.

– Leilighetene er i første rekke beregnet på dem som har kommet i en alder der barna har flyttet ut og stor hage ikke lenger er så attraktivt. I den nedre delen av tomta er det også mulighet for å sette opp to eneboliger, men dette blir ikke aktuelt før utbygger og kommunens representanter har kommet fram til enighet, avslutter Lars Pedersen.

Fjellstrand er for øvrig et veletablert og trivelig boområde med lang historie. I gangavstand fra eiendommen ligger Fjellstrand skole med elever fra 1.- 6.trinn. Det er også flere barnehager i området, både offentlige og private. I samme område som skolen ligger det lille senteret på Fjellstrand med dagligvarebutikk, gaveforretning, frisør og kafé. Der kan man følge veien videre ned til Fjellstrand brygge med småbåthavn og den idylliske Paradisbukta med stupetårn og en skjermet, trivelig strand. Et yndet samlingssted for Fjellstrands befolkning med felles grillmuligheter og bryggedans på sensommeren. I samme område finner du også en småbåthavn. Det er heller ikke lang vei opp til Nyborgjordet, der den lokale idrettsplassen ligger, et område som også benyttes til 17. mai-feiring og Fjellstranddagen, en begivenhet med røtter mange tiår tilbake. Skal du videre inn til Oslo på jobb eller for å oppleve hovedstadens uteliv, går det busser som korresponderer med båter til Aker brygge og Lysaker.

Følger du linken under kan du se flere bilder fra prosjektet, utsikten og byggeprosessen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2126557844277565/2126556844277665/?type=3&theater