Sprer info til de 1000 hjem

Av Trond Folckersahm

Du har sikkert sett ham i nærmiljøet, ved postkassestativet eller på veien, Mariusz Adamocha. Alltid med en bunt publikasjoner under armen for å spre info om hva som rører seg i lokalmiljøet.

37-åringen, som trådte sine barnesko i Gorsow Wielkopolski i Polen, er i dag bosatt på Hellvik med kone, ei jente på 14 og en gutt på 10, og trives godt med å bo på Nesodden.

– Jeg kom til Norge for sju år siden med håp om å finne arbeid og en anstendig betaling. Jeg begynte først i et snekkerfirma. Det var ikke noe lykkelig valg. Det var mye tull med lønninger og administrative rutiner. Etter hvert kom jeg i kontakt med Follo distribusjon og begynte å arbeide for dem. Det var et lykketreff. Sturla Siger, som driver Follo distribusjon har alt på stell. Jeg får den informasjonen jeg trenger for å gjøre jobben min på e-post, og alle rutiner fungerer optimalt, så jeg er veldig godt fornøyd, understreker Mariusz.

Nå er det ikke bare postkassene på Nesodden som er nedslagsfelt for Mariusz. Mye av informasjonene han fyller bilen med spres også til andre Follo-kommuner, og det er nok å henge fingrene i.

– Jeg trives veldig godt med jobben. Dessuten får jeg mye trim, er jo på farten hele dagen, og kvelden også. Akkurat nå må jeg være litt forsiktig når jeg er rundt. Det er veldig glatt mange steder. Men jeg kan nesten ikke ha det bedre. Frihet under ansvar, en velfungerende arbeidsgiver og en strukturert hverdag.

– Hva gjør du når du ikke er ute og sprer informasjon?

– Da bruker jeg tid på familien. Vi drar ofte ut på sykkelturer, en aktivitet vi setter pris på alle sammen, forteller han.

Bilde: Mariusz Adamocha trives godt med å spre forskjellige publikasjoner rundt på Nesodden og i andre Follo-kommuner. Foto: Trond Folckersahm