Starter kajakkutleie i Bunnefjorden

Av Trond Folckersahm

Trond Sandberg fra Brevik i Nordre Frogn fikk en visjon en dag han satt og skuet ut over Bunnefjorden. «Hvorfor ikke starte opp kajakk- og kanoutleie»? tenkte gründeren, og begynte å planlegge Bundefjorden kajakk- og kanoutleie.

– Bunnefjorden er jo en naturperle av de sjeldne, utrolig vakker med et rik fauna og mange flotte og spennende små idyller langs landområdene som omkranser fjorden. En dag på Bunnefjorden skaper ro i både kropp og sjel. Man kan sitte i stille kontemplasjon og bare suge inn inspirasjon og inntrykk og nyte stillheten som råder i dette skjønne landskapet, sier en særdeles entusiastisk bedriftsgründer.

Det var to padlere i soloppgang som utløste ideen hos Sandberg. Han gjorde noen undersøkelser i nærområdene om det fantes noen som drev med utleie av kajakker. Det var det ikke, men man kunne melde seg inn i en av de lokale klubbene og få tilgang til utstyr gjennom dem. Forutsetningen var at man også var klubbmedlem.

– Det er jo litt typisk norsk, men det er ikke alle som vil melde seg inn i en klubb med alt det medfører. Men rett og slett bare ta seg en kanotur når det faller seg slik. Derfor har jeg vært rundt og spurt folk om hva de synes om tiltaket, og jeg har faktisk ikke fått en eneste negativ tilbakemelding, forteller Trond.

I første omgang han sett seg ut par, familier, ungdomsskoler, videregående skoler, folkehøyskoler og institusjoner med grupper fra 5-10 til 30 personer som potensielle kunder. I tillegg har han vært i kontakt med turistnæringen, cruisenæringen og lokale turistkontor for å fortelle om prosjektet.

I oppstarten vil han kunne tilby to typer standard kajakker og i tillegg en mindre type tilpasset barn, dessuten en kanovariant, og muligens seilbrett. Det blir selvsagt også mulighet til å leie forskjellig typer utstyr for dem som har behov for det. Han har også alliert seg med Spar-Esset på Dal for å kunne tilby dem som ønsker det matpakke og drikke på turen.

Selve utleiestedet vil bli liggende på båtslippen innerst i Bunnefjorden, og den offisielle oppstarten vil være 20. mars 2018.

– All bestilling og betaling vil foregå via nettsiden vår, og det vil være mulighet til å leie til alle døgnets tider, også drop-in. På sikt har vi planer om å utvikle konseptet videre og utvikle det ytterligere, men det er en del av den langsiktige strategien. Nå, i første omgang ser vi fram til å komme i gang for fullt, og vi har en stor tro på konseptet etter å ha gjennomført spørreundersøkelser rundt om. Dette er jo i tiden, man trenger jo ikke nødvendigvis å eie når man kan leie. Vi kan si dette er en moderne delingsmodell og et miljøvennlig tiltak. Vi har jo også fått uventet støtte fra Lonely Planet, som anbefaler Oslo som et reisemål man bør unne seg å besøke i 2018, og som understreker at en kajakktur på fjorden er noe man absolutt må få med seg når man avlegger byen et besøk, avslutter Trond Sandberg.

Bilde: Trond Sandberg lover topp service til alle som vil leie en kajakk. Her er det Mette Urianstad og Kristin Pedersen som har fått seg en prøvetur på Bunnefjorden. Foto: Trond Folckersahm