Stemningsfull juleåpning på Tangen

Folk valfartet til Tangen Senter lørdag for å få med seg den tradisjonsrike åpningen av julen på Nesodden.

Igjen står julegrana der, på torget utenfor Tangen Senter, vakkert pyntet med glitrende lys. Den viser vei og bærer bud om at vi er inne i adventstiden. Ventetiden før den store høytiden starter.

– En tid til å ta vare på hverandre og for hygge og samvær med familie og venner, sa varaordfører Erik Adland, før de mangehundre lysene ble tent og hundrevis av nesoddinger tok hverandre i hendene og gikk rundt juletreet mens kjente og kjære julemelodier klang harmonisk gjennom kveldsmørket.

Men før dette hadde det vært julemarked i flere timer allerede. De mange salgsbodene som var samlet utenfor Tangenten og Tangen senter ble godt besøkt, og kundene kunne velge og vrake blant et stort utvalg av ting og tang. Produkter til å ha både på bordet, under juletreet og som pynt i førjulstiden.

– Det er veldig hyggelig å stå her. Mange kommer for å slå av en prat og det har vært bra besøk, forteller Bente Westergaard som representerer Hellviktangen og Grønn Gourmet med økologiske godsaker i pose og krukke.

Inne i senteret var forretningene velfylte med gode juletilbud, og et høydepunkt for barna var selvsagt nissen som var på besøk. Køen av barn som ville hilse på strakk seg gjennom hele senteret, og fram til nissesleden der julenissen og senterleder Jorunn Røed rundhåndet delte ut poser og clementiner til den yngre garde.

– Det er veldig hyggelig å se at så mange har funnet veien hit i dag, og det ser ut til at alle koser seg, smiler en fornøyd senterleder.

Bilde: Senterleder Jorunn Røed fikk også besøk av noen som ville ta en selfie med selveste nissen. Kanskje blir det årets julekort til venner og familie? Foto: Trond Folckersahm