Stille sanger og varme vers

Av Trond Folckersahm

Det blir en stund for ro og ettertanke når Anne Lande, Per Husby og O.J. Myklebust inntar Nesodden kirke i kveld med høstkonsertprogrammet «Stille sanger og varme vers».

Lande og Husby har opp gjennom årene holdt en rekke konserter på Nesodden. Musikalske innslag med varme og av høy kvalitet. Nå kommer de tilbake igjen. Denne gangen til Nesodden kirke. En konsert som er en del av en serie de holder i forbindelse med allehelgens-uken.

Programmet inneholder vakre, stille sanger – alle med norsk tekst – som gir ro og rom til refleksjon, slik at man kan få mulighet til å hente fram igjen bilder knyttet til gode eller vanskelige minner, samtidig som man også åpner opp for å tenke videre. Repertoaret er hentet blant annet fra Alf Prøysen, Kjell Aukrust og Inger Hagerup, og en del av musikken og tekstene er også nyskrevet av Lande/Husby for anledningen. I tillegg flettes dikt av Hans Børli, Rolf Jacobsen, Kolbein Falkeid, Kaisa Aglen, og flere til også inn i programmet.

Konserten handler om hvordan det er å være menneske i disse krevende situasjonene, om det rent menneskelige, – der tolkningen og opplevelsen av tekstene overlates den enkelte. Tekstene står ikke alene som ren tekst, de får en ny og utvidet betydning i den musikalske språkdrakten, fordi musikken har nøkler i seg til av og til å kunne åpne opp inn til menneskehjertene og til de bilder vi bærer på fra våre individuelle livserfaringer.

Pressefoto: Anne Lande og Per Husby

Nesodden kirke 7. november kl. 19.00

Fri entré