Stina klar for Nesodden ballettskole

Av Trond Folckersahm

Nesodden ballettskole starter opp høstsesongen 2016 med nye dansepedagoger i staben. Blant dem, Stina Bakkebø Baadsvik.

23-åringen trådte sine barnesko i Namsos. Men til tross for at hun er oppvokst i det som karakteriseres som Norges ”rockehovedstad” var det balletten som tok henne allerede som femåring. De første trinnene ble tatt på den lokale kulturskolen, et sted som etter hvert ble som et annet hjem for Stina.

– Det var en skole som ga meg et bredt erfaringsgrunnlag og hvor jeg lærte mye om forskjellige dansesjangre. En solid plattform å bygge videre på, forteller Stina.

Interessen og engasjementet ga henne etter hvert enda flere utfordringer lokalt.

– Ja, siste året på videregående fikk jeg en 30 prosent assistentstilling ved skolen. Det ga meg erfaring både i pedagogikk og undervisning. Fine ting å ta med seg videre, mener dansepedagogen.

For å utvikle seg videre tok Stina veien til Oslo og Norges dansehøyskole der hun startet på sin treårige utdanning fram til eksamen som dansepedagog.

– Jeg hadde fordypning i jazzdans og moderne og i tillegg noen klasser i klassisk dans. Det var en allsidig og omfattende opplæring. Skolen hentet også inn en rekke gjestelærere, så vi fikk se faget fra mange ulike vinkler, forteller hun.

Nå er hun klar for å starte opp som pedagog på Nesodden ballettskole. En oppgave hun gleder seg til og ser fram mot med spenning.

– Det å komme til et nytt sted og møte mange som har lyst til å danse ser jeg på som en stor inspirasjonskilde. Jeg er opptatt av barn og unge, og det å møte danseglade i starten på en prosess som kan føre dem videre i danseverdenen, er en utfordring jeg setter stor pris på. Hvis jeg kan bidra til å gi dem enda mer danseglede, lyst til å komme tilbake for å lære mer og i tillegg en mestringsfølelse og samtidig kanskje være et forbilde, da har jeg lykkes med oppgaven, mener Stina, og legger til:

– Jeg oppfatter også Nesodden ballettskole som en seriøs skole som ønsker å gi elevene noe å bygge videre på og ha et pedagogisk opplegg som fører fram til et resultat. Alt virker gjennomtenkt og grundig fundamentert. Ikke noe er overlatt til tilfeldighetene.

Bilde: 23-årige Stina Bakkebø Baadsvik starter opp som pedegog ved Nesodden ballettskole denne høsten, og skal undervise i street dance, modere, styrketrening med barre og ha noen timer i klassisk. Foto: Trond Folckersahm