Stor ryddedugnad på Tangen

Lørdag 5. mai er den store strandryddedagen. På Nesodden inviterer Marinreparatørene til en undervannsdugnad ved den gamle dampskipsbrygga på Nesoddtangen.

Selv skriver Marinreparatørene:
«Vi følger opp fjorårets undervannsdugnad:

Et av Indre Oslofjords mest forsøplede områder på tuppen av Nesoddtangen, er nå blitt fredningsområde for hummer. Vi inviterer deg derfor til stor ryddeaksjon lørdag 5. Mai rett utenfor Gamlebrygga på Tangen.

I løpet av året setter vi opp lokaler på brygga som skal hus Indre Oskofjord Undervannsklubb Marinreparatørene og Nesodden Kajakklubb, med kompressor, garderobe og skyllemuligheter. Dette vil bli en attraktiv dykkeplass for alle, uansett hvilket miljø de tilhører, men først må vi rydde opp».

I tillegg til Marinreparatørene vil flere klubber og organisasjoner være på plass på Tangen for å bidra til aksjonen, og alle interesserte inviteres til å møte opp og bidra i ryddingen. De som stiller opp vil få utdelt parkeringskort som gir gratis parkering på brygga denne dagen.

Utover Tangen brygge har Hold Norge Rent markert ytterligere fem ryddepunkter på Nesodden der de som vil kan bidra til arbeidet med å holde Nesoddens kystlinje fri for plast, søppel, rusk og raskt; Ursvik, Hellvik, Fjordvangen, Bomansvik og Alværn.

«Strandryddedagen er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent der flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten så vel som langs bekker, elver og innsjøer i innlandet.

Dugnaden ble etablert i 2011 og er Norges største kollektive ryddedugnad.

Alle kan bidra, og vi inviterer familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere til å delta.

Vi oppfordrer alle til å bli med på Strandryddedagen, men hvis denne datoen ikke passer, står man selvsagt fritt til å velge hvilken dag man vil rydde. Og rydd gjerne flere ganger i løpet av året Hver dag er en strandryddedag!» skriver Hold Norge Rent på sine hjemmesider.

BILDE: Marinreparatørene har hatt flere rydderunder på Tangen brygge tidligere. Nå skal de i gang igjen. Arkivfoto: Trond Folckersahm