Stor trafikk på julemarkedet

Startskuddet for årets julesesong gikk lørdag, da Steinerskolen arrangerte sitt tradisjonsrike julemarked på Skoklefall. Kanskje var det større oppslutning enn noen gang?

Barn og voksne strømmet til Steinerskolen lørdag for å få med seg årets utgave av det populære julemarkedet. Det tok ikke lang tid før innfartsparkeringen ved skolen var full av biler, og det var knapt en parkeringsplass å finne noe sted i nærområdene. Hvor mange som kom og gikk er det vanskelig å sette tall på, men det fine vinterværet var nok en av årsakene til at folk gikk mann av huse for å boltre seg blant aktiviteter, julevarer og godsaker.

De siste årene har 10. klasse ved skolen hatt besøk av gjøglertruppen fra Stella Polaris for å bruke en uke til å innøve åpningsseremonien. Det var ikke noe unntak i år heller. Med trommer og flagrende gevanter ønsket de velkommen med akrobatiske øvelser og spektakulære stunts.

Ellers var krambodene velfylte med ting og tang fra fjern og nær. Grillene gikk kontinuerlig og den vedfyrte bakerovnen var selvsagt på plass. De som tok turen innendørs kunne kose seg med kaker og mat av mange slag, musikk, gaver, kos og hygge. Det ble et virkelig julemarked etter god, gammel oppskrift, trivelig og opplevelsesrikt.

Bilde: Ruben Steinum hadde fått ansvaret for helgrilling av lam. Et populært innslag på menyen. Foto: Trond Folckersahm