Stort Julemarked på Hellviktangen

Hver lørdag og søndag i adventstiden inviterer Hellviktangen til velfylt og spennende julemarked fra 12-17 med et vell av innslag.

Sett av datoene for koselig julehandel i Kari Noregers flotte julemarked, med lokale håndlagde unike skatter. Kafeen er også åpen.

Åpent hver lørdag og søndag i advent.
Åpningstider: kl 12-17

Delikatesser, kunsthåndverk, billedkunst, hjemmestrikk, bøker, kunstkort, blomster, planter og dekor til jul.

Profilen er:
•øko delikatesser
•keramikk
•smykker
•vesker
•klær
•billedkunst
•delikatesser
•sjal
•hjemmestrikk
•trefigurer
•bøker
•kunstkort

Noen av de håndlagede tingene som selges kommer fra disse kunstnerne:

Kirsten Westergaard
Hellviktangen sin egne anerkjente blomsterdekoratør selger blomster, planter og dekor til jul, alt med det lille ekstra.

Lill I. Isaksen, Gaia Design
Keramikken til Lill er for deg som liker det spesielle, hvor du kan finne noe som ingen andre har – en gave til deg selv eller noen du kjenner! Hun lager mye forskjellig – keramiske instrumenter, figurer, lysholdere, lamper – pluss alt mulig annet som faller henne inn.

Tove Sundal Emmitt – keramikk
Tove dreier og bygger i steingods- og porselensleire som brennes med farget eller klar glasur. Disse produktene kan vaskes i oppvaskmaskin. Hun dreier og bygger også med grov steingodsleire som brennes i forskjellige Raku-teknikker sm naken raku og obvara ved lav temperatur. Og hun dreier og bygger i steingodsleire som bålbrennes – dvs. brennes i åpen flamme med salt i tønne.

Kari Noreger – Treskulpturer og masker
Kari har jobbet med teaterfigurer i 30 år. De senere år har hun også latt billedhoggeren jobbe fritt med en serie av trefigurer hun kaller ‘Animalesque’. På markedet har hun arbeider både fra teater og fritt vilt, 
da får du mulighet til å oppleve hennes levende og lekende dyremasker og unike treskulpturer.

Grønn Gourmet – delikatesser
Kommer også i år, det er drevet av Bente Westergaard, som har jobbet med økologisk mat helt siden 1973. Hun har også skrevet en bok med samme navn. Den handler handler om å være skapende med mat, på basis av økologiske råvarer. Den er morsom, og har blitt meget godt mottatt. Hun selger forskjellige selv-lagde delikatesser i nette krukker.

Ingebjørg Hokholt – englemaker (tiffany teknikk)
Glass i alle regnbuens farger og noe re-design fra gamle blyglassvinduer. Komponeres til små engler med skjæring, sliping og loddes sammen med tinn. I vinduet blir det et spill av farger årets spesialitet er grønn alv engel. Små julepresanger av re designet tekstil med innslag av kvinnehåndarbeid.
 Flere ideer kan plutselig komme og andre arbeider finner du på www.ingebjorg.com

Randi Elmenhorst – Smykker
Randi er unik, ikke bare som smykkekunstner og menneske, men med uttrykk, design og ikke minst valg av materialer. Hennes spesialitet er nok Epoksy, men det er kombinasjonene og formen som gjør henne til en spennende og særegen kunstner. Flater og linjer er ofte rene, men i smykket, som små eventyr, støper hun halvedelstener, bilder av noen du er glad i, sommerfuglvinger, luftbobler, blomsterstøv, røyk, sand, nøkler, beskjeder. Her er faktisk nesten ikke begrensinger. Så er du på jakt etter en personlig og særegen gave? Ingen klarer dette bedre! Randi er utdannet med Kunst og Håndverkeskolen.

Aurora håndlaget – hjemmestrikk
Aurora håndlaget tilbyr strikkede og heklede assesoirer som luer, sokker og pulsvarmere, samt kosedyr. Alt er laget i røykfrie omgivelser. Fargene varierer fra klare farger til rolige naturnyanser.

Ingrid Lie – vesker.
Veskene er laget av resirkulert gummislange. Det kan for eksempel være traktor, bil eller sykkel – eller en kombinasjon av disse. Formen er valgt ut fra slangens krumning og veskene er sydd for hånd. Hvert produkt er unikt. I disse veskene har jeg jobbet spesielt med sømmen – plassering, sting og farge på tråden – for å få et dekorativt uttrykk.

Ingunn Wagner
smykker

Hanne Frey Husø – Kunstkort og hjemmestrikk
Hanne arbeider med håndlaget papir, animasjon og marionetter, hun har bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Oslo, Institutt for tekstil. Hennes unike håndstrikk, håndfarget, ren ull, strikk til menn, kvinner og barn er virkelig verdt turen.
http://www.freyhaus.no/

Bianca Bogø – Nix forlag
Den store glemmeboken og kunstkort

Irene Ytregård
Strikk

Elin Østby
Strikk og smykker

Kim Bjørvik
Strikk og smykker

Julekort – fuglekort
Nesoddkunstner og portrettmaler Elin T. Eriksen har laget fem julekort trykket etter akvarelltegninger av lokale fugler. Du kan kjøpe en pakke eller individuelle kort

Sofie Mellegaard
Økologisk honning, syltetøy mm.

Olga Papalexiou
Kamille, lavendel og Prikkperikum oljer.

Blomsterfesten / Christin E. Holthe
Delikatesser og velvære

Boken «Ruter i veven»
En inspirasjonsbok for håndvevere.30 oppskrifter til vakre, nyttige, fargerike og varierte vevnader fra bæresjal til ryer. Forfatter Eva Lie har lang erfaring med vev. Hun har hatt egen vevstue hjemme siden 2002, men startet med vev allerede i 1976 ved Vestfold Husflidskole. Hun har holdt vevkurs siden 1994.

Eva har vært med på flere utstillinger og levert oppskrifter til ”En dør står på gløtt” og til ”Interiørtekstiler 2” utgitt av Norges Husflidslag i samarbeid med Husflidsutsalgene. Har siden 2006 vært medlem av Norske Brukskunstnere. Eva vever tekstiler til bekledning, skjerf, sjal, løpere, ryer og pledd. Liker å eksperimentere med farger, garntyper og teknikker.

Jette Ruud – Keramikk
https://www.instagram.com/jettemkruud/

Hildegunn Stuberg – Keramikk
Keramiker med flotte fat og annen brukskunst

Anyri Chocolat
Kunstferdig og ekslusiv sjokolade / konfekt.

Bilde: Kari Noregers julemarked på Hellviktangen har blitt en institusjon. Arkivfoto: Trond Folckersahm