Strikkefestival fenget nesoddfolk

Av Trond Folckersahm

Mange fant veien til Tangenten lørdag der Nesodden Husflidslag og Nesodden bibliotek arrangerte Strikkefestival for andre året på rad.

– Vi er veldig godt fornøyd med frammøtet. Det er flere her i år enn det var i fjor selv om vi da hadde Arne og Carlos på besøk. Auditoriet her i Tangenten var fylt til siste plass under begge foredragene, og det har vært jevnt tilsig av publikum gjennom hele dagen. Vi synes jo dette er en flott anledning til å få vist seg fram. I dag har vi 80 medlemmer, men ønsker rekruttering av litt yngre krefter. Vi får håpe festivalen bidrar til det. Strikking er i vinden om dagen både hos unge og eldre, sier leder av Nesodden Husflidslag, Trine Bathen.

I områdene i foajeen og rundt biblioteket satt strikkeglade klare til å svare på spørsmål om strikketeknikker. Salgsbodene var på plass med et rikelig utvalg garn og mønster til hyggelige priser, og praten gikk livlig rundt felling og design.

I toppetasjen hadde en stor gjeng samlet seg med strikkepinner og garn mens det ble lest høyt fra bibliotekets ansatte. Tydeligvis et populært tiltak for de strikkeglade.

– En strikkefestival er noe jeg har ønsket meg i mange år. Jeg er medlem av Nesodden Husflidslag, og stiller opp her for å bidra og hjelpe til. Litt senere skal jeg ha en workshop der jeg skal vise fram hvordan man strikker hæl på sokker. Noe mange trenger litt tips om, forteller An Magritt Ruud.

Mellom strikkeplagg i flott italiensk design står Randi Huseby fra firmaet Søndre Flaskebekk AS.

– Vi selger blant annet plagg produsert i Italia. Men har også egenproduksjon her på Nesodden av votter og skjerf. På nettsiden vår har vi blant annet lagt ut spennende mønster som kan lastes ned kostnadsfritt. Det håper vi mange kan benytte seg av og utvikle disse videre og skape spennende produkter. Det er bare å logge seg inn, anbefaler hun.

BILDE: Høytlesning og strikking var et av tiltakene på Strikkefestivalen som tiltrakk seg mange interesserte. Foto: Trond Folckersahm

Klikk deg inn på linken under og se flere bilder fra Strikkefestivalen i Tangenten.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/videos/2060896354177048/