Strikket for TV-aksjonen 2018

Av Trond Folckersahm

Ordfører Truls Wickholm holdt godt grep om strikkepinnene og lot ikke en maske gå tapt, da han, sammen med en gjeng strikkeglade frivillige, promoterte TV-aksjonen 2018 på Tangen Senter forrige dagen.

– Jeg strikker nok litt for hardt. Det er lenge siden jeg har holdt i en strikkepinne. Men jeg lærte å strikke i håndarbeidstimene på skolen, røper ordføreren.

Det er Kirkens Bymisjon som er mottakere av midlene som samles inn i årets TV-aksjon, som går av stabelen 21. oktober. Og oransje skjerf er et av Bymisjonens signalsymboler som bærer bud om et varmere samfunn. Hvert år arrangerer de strikkeaksjon der det produseres oransje skjerf på løpende bånd. I år blir det litt ekstra oppmerksomhet rundt skjerfene grunnet TV-aksjonen, og det var derfor Truls Wickholm og de strikkeglade fra Frivilligsentralen stilte opp.

– Vi bidrar alltid i TV-aksjonen, men i år var det spesielt lett å si ja til å bidra, forteller Hege Emilsen, som leder Frivilligsentralen på Nesodden, og fortsetter:

–Tema for årets TV-aksjon er å skape et varmere samfunn, og det er jo nettopp det vi i Frivilligsentralen holder på med til daglig. Vi vil sette søkelys på at Nesodden består av noe mer enn kunstnere, barnefamilier og pensjonister. Også i vår kommune finnes det utenforskap, noe vi mener er viktig å markere. Derfor oppfordrer jeg alle til å strikke et oransje skjerf, og gjerne stille opp som bøssebærere, sier Emilsen, som også benyttet anledningen til å markere at Frivilligsentralen har flyttet inn i nye lokaler på Tangen Senter.

Bilde: Lyden av klaprende strikkepinner fylte Tangen Senter da Frivilligsentralen promoterte TV-aksjonen 2018 med å strikke oransje skjerf helt i Kirkens Bymisjons ånd. F.v: Kari Ellingstad, Kjellaug Slinde, ordfører Truls Wickholm, Vida Rommetveit og Sissel Ritter Eriksen. Foto: Trond Folckersahm