Sugende sound i strandsonen

Alt fra rå rytmer til sart klimpring sto på programmet da Musikkfest Nesodden skrudde opp volumet og lot musikkglade nesoddinger brette ut sine talenter på Signalen.

Allerede fra starten kl. 14, begynte publikum å tyte inn for å få med seg femte runde av dette spennende arrangementet som har blitt en tradisjon på halvøya. Godt hjulpet av stekende sol, friskt saltvann og skummende drikke, steg stemningen jevnt og trutt utover i arrangementet.

Tydeligvis var stemning og godvær også til inspirasjon for musikerne. De la seg ekstra i selen for å få det til å bli det som var intensjonen – en musikkfest. Rå riff, tunge bassganger og et solid bakteppe av rytmer blandet seg med bølgeskvulp og tøffende tresnekker med forbauset mannskap ombord som slett ikke hadde forventet å få en musikalsk opplevelse servert sånn på direkten.

– Det er fint å se at så mange allerede er på plass, men vent til klokka ni i kveld. Da kan jeg love deg at det tar av for fullt, smiler en fornøyd Jonas Lange, primus motor for arrangementet som går parallelt med Musikken dag i Oslo.

– Vi har pleid å være en del av Oslo-programmet. Det fikk vi ikke til i år på grunn av tidspress, forteller arrangøren, som gjør alt arbeidet gratis på denne dagen. Det gjør også musikerne som stiller opp uten honorar.

Spiren til musikkfesten ble sådd for fem år siden, og det var en av Langes drømmer som var utløsende faktor.

– Det begynte med at jeg hadde lyst til å stå akkurat på denne scenen, se utover fjorden og spille. Det er i seg selv en unik opplevelse. Vi hadde ikke nok på repertoaret til å spille en hel konsert selv. Derfor måtte vi få med oss flere, og dermed begynte ballen å rulle, forteller Lange.

Og siden har det bare ballet på seg med flere musikere og stadig større publikum som vet å sette pris på lokal musikk.

Bandet Azteca la på ingen måte skjul på at Santana er forbildet. Foto: Trond Folckersahm