Svein Tore Gjermstad stiller ut

Det er ikke få skoleelever som har lært om filmanimasjon av Svein Tore Gjermstad. Men han har også et selvstendig kunstnerisk liv. Nå stiller han ut på Rælingen.

I en årrekke var Gjermstad lærer på Nesodden. De siste årene på Alværn ungdomsskole. Der han blant annet underviste i animasjonsteknikk. Ikke bare i skoletiden, han holdt også kurs på kveldstid for dem som ville lære mer om faget, og undervisningen førte til mye hedre og ære for mange. Etter at han ble pensjonist, har han fortsatt sin kunstneriske virksomhet, og nå skal han stille ut på Rælingen. I forbindelse med utstillingen skriver Romerike blad:

«Rælingen kunstforening Sandbekkstua 9. – 24. september SVEIN TORE GJERMSTAD har deltatt på en rekke utstillinger, også juryerte. Han har arbeidet med tegning, olje og akvarell. Denne utstillingen presenterer digital grafikk med «Forgjengelighet, livet og døden» som tema. Om bildene sier han: «Det eksistensielle, våre liv, alt levende, er nøye knyttet til tid. Og tiden går. Meningen er å skape en tankeprosess og lete etter de virkelige verdiene i livet. Verdier som skaper og former den du etisk sett vil være og som inkluderer og aksepterer døden som en meningsfull avslutning”. Hjertelig velkommen til åpningen lørdag 9. september kl 12:00! Palle Wagnberg synger og spiller på åpningen. Utstillingen er som vanlig åpen lørdager og søndager kl 12:00 – 16:00».

Illustrasjon: Svein Tore Gjermstad