Sving deg på Fjellstrand brygge

Av Trond Folckersahm

Lørdag kveld samles store og små til en hyggelig aften på Fjellstrand brygge når den tradisjonsrike bryggedansen går av stabelen.

Hvor lenge bryggedansen på Fjellstrand har eksistert er det vel kanskje ingen som har oversikt over lenger. Men at det er et populært innslag både for yngre og eldre er det ingen tvil om. År etter år kommer folk i flokk og følge for å svinge både hofter og glass til spenstige gitarriff og fete trommevirvler.

Grillene er selvsagt tent fra åpningen klokken 18, og det er bare å ta med seg grillmat og drikke, benke seg ned ved et ledig bord hvis du ikke har med din egen stol og nyte kvelden mens kveldsolen forhåpentligvis synker ned på motsatt side av fjorden og maler himmelen rød med brede penselstrøk.

Selvsagt må danseskoene pusses og være velpreparerte når du skal innta dansegulvet for å svinge deg til kjente og kjære toner fra bandet Sterke Saker, som nok vil holde det gående til langt ut i de små timer. Noen kroner for å betale inngangsbilletten er også greit å ha med, og familier kan selvsagt kjøpe familiepakker til redusert pris.

Bilde: Bryggedansen på Fjellstrand brygge har eksistert i mange år, og er et populært innslag. Arkivfoto: Trond Folckersahm