Svingende toner på Hellviktangen

Det er bare å glede seg. 13. juli inntar Valkyrien med den sprudlende felevirtuosen Tuva Syvertsen i spissen Hellviktangen.

Nå er det ikke bare Tuva Syvertsen, som for øvrig sikret seg en solid andreplass i NRKs serie «Stjernekamp» som kommer til Hellviktangen onsdag kveld. Med seg har hun resten av musikerne i Valkyrien: Erik Sollid, Ola Hilmen, Magnus Larsen og Martin Langlie. En gjeng som vet å lage svingende musikk med base i folkemusikk og norsk visetradisjon ispedd rock og funk.

Valkyrien har gitt ut plater siden 2007. De fire første album det første tiåret under navnet «Valkyrien Allstars». Musikkgruppa fikk høsten 2006 Grappa debutantpris som hardingfeletrioen Valkyrien Allstars, og fikk dermed platekontrakt i regi av Grappa Musikkforlag. Debutalbumet «Valkyrien Allstars» ble gitt ut 1. oktober 2007 på plateselskapet Heilo. For albumet ble gruppen nominert til Spellemannprisen 2007 i klassen årets nykommer. Dette albumet solgte til platinaplate i 2008. Med utgangspunkt i norsk folkemusikk presenterer de mange ulike sjangre og stilarter med et helt eget uttrykk.

31. august 2009 ga de ut sitt andre album, «To måner», og tredje album «Ingen hverdag» (2011), også disse på Heilo.

Musikkgruppa ble tildelt Gammleng-prisen i klassen folkemusikk i 2012.

I 2012 var Valkyrien Allstars med i prosjektet/supergruppen som deltakere, studiomusikere og backing band på Kirkelig Kulturverksteds samleplate «Norge, mitt Norge», blant annet med en nyversjon av Elias Blix’ Barndomsminne frå Nordland, «Eg veit meg eit land».

Foto: Knut Utler

Hellviktangen torsdag 13. juli kl. 19-21