Tangen Trelast – lokal og velassortert

Tangen Trelast har alt det vesentlige for dem som skal bygge eller rehabilitere, men også så mye mer.

– Skal du bygge en hytte og kommer hit til oss og velger blant det sortimentet vi har inne, kan du reise herfra med alt du trenger og begynne jobben med å få den opp samme dag uten behov for å bestille noe fra eksterne leverandører, forteller Are Sønsthagen.

Sammen med Truls Falkenberg driver han Tangen Trelast ved Flateby på Nesoddens østside. De to karene har henholdsvis 20 og 24 års fartstid hos trelastvarehandelen, og trives godt med å drive lokalt.

– Vi kjenner jo de fleste, både privatkunder og håndverkere. Det gir en helt spesiell tone og omgangsform, og vi har oversikt over behov og ønsker hos mange av dem, sier Falkenberg.

Og kundene vet å sette pris på å ha en nær og lokal leverandør av byggevarer. Selv på en vanlig hverdag kommer folk innom for å handle det de har behov for. Men lørdag er absolutt den største handledagen. Da skal alle hobbysnekkerne realisere drømmer og prosjekter i hus og hage og stiller opp for å fylle handlevogna med det de trenger.

Nå om dagen er det terrassematerialer som er det store. Der har Tangen Trelast et godt utvalg av terrassebord og bjelker. Men de tenker også miljø.

– Det har etter hvert kommet en lang rekke terrassebord i forskjellige komposittmaterialer. Blant annet Kebony. Det er vedlikeholdsfritt og miljøvennlig. Det er faktisk det materialet kommunehuset Tangenten er kledd med, informerer Falkenberg.

Disse materialene skrus sammen som vanlige terrassebord. Eneste forskjell er at man bruker syrefaste skruer. Men prisen er en god del høyere enn de tradisjonelle materialene.

– Men sett i miljøsammenheng er det likevel en billig investering, og man slipper vedlikeholdskostnadene, påpeker Falkenberg.

Ellers har Tangen Trelast et godt utvalg av dører, vinduer og gulv. De satser også på arbeidstøy, og har et eget rom med en stor kolleksjon av Helly Hansen klær.

Lokalkunnskapen deres kommer også til nytte ved leveranser. Mange eiendommer på Nesodden ligger kinkig til. Da gjelder det å vite hvilken bil som skal lastes opp for å komme fram til målet.

– Vi har sørget for å ha biler som kommer til på alle småveien på Nesodden. Det har gjort at vi slipper å bli stående fast og trøble med leveransene. Der kan kundene stole på oss, slår de to trelasthandlerne fast.

Bilde: Truls Falkenberg og Are Sønsthagen har alt det vesentlige for både profesjonelle og amatører. Foto: Trond Folckersahm