Tangenfestivalen «trøkker» til

Av Trond Folckersahm

Det blir et vell av muligheter til å oppleve underholdning, matglede og severdige begivenheter, når den 12. utgaven av Tangenfestivalen slår opp dørene førstkommende lørdag.

De siste par ukene har elever, lærere og foreldre jobbet iherdig for å få i stand nok en utgave av dette storslagne arrangementet som går av stabelen på Tangenåsen ungdomsskole 21. april.

– Vi har massevis på programmet. Det blir revy, science-show, hundremeterskogen, lykkehjul og svampkast, og dette er bare noe av det vi har å by på, forteller Bendik, som sitter i medie- og markedsføringsgruppen for Tangenfestivalen.

Men det stopper ikke der. Ansiktsmaling, moteshow og konsert står også på det rikholdige programmet.

– Vi har også noen nyheter i år, skyter inspektør ved skolen Ann Kristin Haug inn, og fortsetter:

– Løp med musefellebiler er en av dem. Elevene har laget biler med musefellemotor og CD-plater som hjul. Her blir det konkurranse om hvilken av bilene som kan tilbakelegge den lengste distansen, og publikum kan vedde på sin favoritt, forteller hun.

Den tradisjonsrike spanske restauranten Mamas y Papas blir ikke åpnet i år. Derimot starter arrangørene opp Tangenåsen Supperåd, som skal servere varme og velsmakende supper til sultne festivaldeltakere.

For dem med sansen for det søte, vil selvsagt Tangentoppen konditori også være på plass med kaskader av fargerike, smakfulle og overdådig dekorerte godsaker som kan nytes sammen med en kopp kaffe. Og selvsagt blir det burgere og desslike å få i Rock kafé.

Festivalen kan også dette året by på moteshow med cat walk og ikke mindre enn tre visninger. Et arrangement som tradisjonelt trekker et stort publikum.

– Men det blir litt annerledes i år med et ekstra søkelys på kreativitet, slippe seg løs, ta i bruk det man har og gjenbruk, forteller Edda fra avdelingen for kunst og mote.

Festivalen har også en egen avdeling for helse og fysisk aktivitet, som får en sentral oppgave under festivalen.

– Vi kommer til å ta oss av alt som skjer rundt på området med stands, rigging, billettsalg til show og klargjøring til de ulike aktivitetene, informerer helsesjef Ada.

Det kan selvsagt heller ikke arrangeres en Tangenfestival uten en festivalforestilling.

– Vi har gått sammen i flere grupper med deltakere fra alle klassetrinn, og satt sammen en forestilling der musikk fra flere 10-år er gjennomgangstema. Vi stiller med eget band, og det blir en forestilling med mye humor. Det blir mye gøy og latter, og vi kommer til å spille tre forestillinger, avslutter Max fra dramagruppen.

21. april kl. 11-16 Tangenåsen ungdomsskole

BILDE: Elevene fra alle klassetrinn har virkelig lagt seg i selen for å gjøre Tangenfestivalen 2018 til en storslagen opplevelse for publikum. Foto: Trond Folckersahm